Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 21 februar 2020
Husk: Nordsjælland Håndbold-Ribe/Esbjerg lørdag 29. februar kl. 15 i Helsinge Hallerne
 
- Det kræver et spillerbudget på 6 millioner kroner at bide sig fast i Top-8, sagde Henrik Kronborg, som havde ros til Fanzonen og NH-talent. (Foto: Jan F. Stephan).
Henrik Kronborgs bud på NH's fremtid
Talentsatsning. Større budget. God opbakning fra fans.
 
Dét er de 3 elementer, som NH's tidligere træner og nuværende assistenttræner for herrelandsholdet, Henrik Kronborg, pegede på som vigtige for fremtiden, da han gæstede VIP-arrangementet inden kampen tirsdag 11. februar mod Fredericia Håndbold i Helsingør Hallen.
 
Og han delte ros ud til Fanzonen: - Det er én af de eneste klubber, der har en gruppe, der rejser med.
 
Kommunerne skal støtte yderligere
Om NH-talent, som lægger ud næste sæson med et U17-hold sagde han: - For at kunne følge med er det vigtigt, der er en talentdel. Ellers forsvinder de unge talenter - og de kommer heller ikke tilbage, når de eksempelvis har været på efterskole.
 
Efterfølgende uddybede han overfor NH's nyhedsbrev: - U17-projektet er vigtigt at have, da der så er en klubmulighed, som kan samarbejde med de Team Danmark-ordninger, der er på folkeskole- og gymnasiniveau. Hvis ikke der et elitært klubmiljø lokalt, så er disse Team Danmark-ordninger jo ikke gavnende lokalt og så søger spillerne væk.
 
Henrik Kronborg nævnte, at både Hillerød og Helsingør er Team Danmark Elitekommuner og blandt Guldsponsorerne sammen med Gribskov Kommune, så der er allerede en tradition for at arbejde med elite og håndbold:
 
- Kommunerne har et kæmpe ansvar for at hjælpe Nordsjælland Håndbold i gang, så jeg vil på det kraftigste opfordre kommunerne til at gå ind i det: I Jylland giver kommunerne langt mere end 250.000 kroner ...
 
Henrik Kronborg anbefalede også at kigge udover håndboldbanen: Det vil være klogt, at samarbejde med andre sportsgrene, så der kommer dynamik og skabes et tilbud, der både fastholder egne unge, men også tiltrækker unge fra andre kommuner. 
 
Budget på 6 millioner kroner for at være i Top-8
Henrik Kronborg sagde også, at det naturligvis i høj grad handler om penge og derfor bør NH's spillerbudget på 2,5 millioner kroner øges:
 
- Det kræver et spillerbudget på 6 millioner kroner at bide sig fast i Top-8, sagde han og tilføjede, at der faktisk er mange spillere, som gerne vil spille i en klub nær København, og dét alene kan gøre, at de koster 25 % mindre end hvis en jysk klub skal købe dem.
 
Formændene  for de 3 moderklubber glæder sig til NH-talent kommer i gang: Kristian Kristiansen, Team Helsinge Håndbold, Maria Højer Nannberg, Hillerød Håndboldklub, og Jan Jacobsen, Helsingør Håndbold. (Foto: Jan F. Stephan).
3 formænd glæder sig til talentsatsningen
De tre formænd for moderklubberne glæder sig sammen med deres bestyrelser til, at NH-talent kommer i gang. I første omgang med et U17-hold i næste sæson og så et U19-hold sæsonen efter:
 
- Og lur mig om ikke vi kan kan få et hold i 2. division senest i sæsonen 2021-22, siger formand Kristian Kristensen fra Team Helsinge Håndbold.
 
I Helsingør Håndbold er der heller ikke tvivl om nødvendighed af at gå sammen om talentudviklingen:
 
-  NH-talent er vigtigt for at vi kan skabe noget for de talenter vi har - og så de, der er på efterskole, har noget at komme hjem til, så de ikke forsvinder til København, Fyn og Jylland, siger formanden Jan Jacobsen, som også fremhæver, at det er med til at skabe synergi mellem klubberne og NH.
 
I Hillerød Håndbold peger formanden Maria Højer Nannberg på, at NH-talent spiller sammen med de mange andre ting; eksempelvis KilometerJagten 9. marts, hvor der samles penge ind til NH:
 
- Pengene medvirker til at fundamentet bliver større og bredere; det gør bl.a. at vi får råd til den vigtige talentsatsning. Samarbejdet skal være en del af vores klubber, pointerer hun.
 
Fra på lørdag 15. februar kan du på NH's Facebookside se videointerview, hvor de 3 formænd fortæller om vigtigheden af NH-talent og om fordelene for klubberne af at have NH som overbygning.
 
Du kan læse pressemeddelelsen om NH-talent hér. Rul ned på siden, så møder du den.
 
Helsingør Hallen i tirsdags: 1.585 tilskuere til TV-kampen mod Fredericia Håndbold, som bød på masser af dramatik - og en fabelagtig redning af målmand Frederik Andersson på kampens sidste bold. Og det sikrede det ene point til NH: 25-25. (Foto: Jan F. Stephan).
Herligt med den store publikumsopbakning
Publikumsopbakning er steget - og det er spændingen i bunden af Primo Tours Ligaen også. Eller sagt på en anden måde: Publikum er sikre på at få intense kampe, når de overværer NH på hjemmebane!
 
- Spillerne er smadder glade for opbakningen, som virkelig betyder meget for dem og er med til at give dem ekstra kræfter. Derfor arbejder vi på at få flere tilskuere; at få skabt en fankultur, fortæller kassemester H.P. Dueholm.
 
Og det har foreløbig givet gevinst.
 
I den første del af sæsonen kom der normalt 8-900 tilskuere til hjemmekampene i Helsinge, Helsingør og Hillerød. Men da Royal Stage i Hillerød blev indviet 23. november mod KIF Kolding blev der sat rekord med 2.917 tilskuere. Den tidligere rekord var fra en opvisningskamp mod Barcelona i Helsingør for 10 år siden.
 
Mod Skanderborg 14. december i Royal Stage var der 1.048 og 31. januar mod Lemvig-Thyborøn Håndbold i Royal Stage var der 1.825. Og kampen i denne uge, 11. februar mod Fredericia Håndbold i Helsingør Hallen, havde 1.585 tilskuere.
 
Efter et mellemspil på udebane mod Mors-Thy fredag 21. februar, er næste hjemmekamp lørdag 29. februar klokken 15 mod Ribe-Esbjerg i Helsinge Hallerne.
 
- Vi håber også på mange tilskuere næste gang: Der er gratis adgang for børn under 15 år og for medlemmerne af de 3 moderklubber - og vi er også glade for vore mange samarbejdspartnere, som også gør en ekstra indsats for at få tilskuere på tribunerne, siger H.P. Dueholm.
 
Desuden er der startet samarbejde med virksomheder og foreninger i Nordsjælland, som tilbydes rabatbilletter.
Frameld dig dette nyhedsbrev