Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 18 december 2019
Husk: Nordsjælland Håndbold-Lemvig/Thyborøn fredag 31. januar kl. 18 i Royal Stage, Hillerød
God jul og godt nytår til læserne!
 
Elitechef Morten Bennekou talte i NH's Erhvervsnetværk om noget, som gælder i cykling, håndbold og erhvervsliv: Der er stjerner, men de fleste er det kun, fordi det er andre som bidrager. (Foto: Erling Madsen).
NH giver den en skalle på lørdag i Sønderborg
Det var så surt i lørdags 14. december mod Skanderborg og stemningen var meget langt nede i det tavse omklædningsrum bagefter: Efter uafgjort ved pausen sad NH på kampen og førte med 2-3 mål det meste af 2. halvleg indtil 25 minutters spil, hvor Skanderborg udlignede til 27-27 - og 1 minut og 36 sekunder før tid scorede gæsterne sejrsmålet til 30-29.
 
Men der var rigtig mange gode momenter. Ikke mindst viste cheftræner Simon Dahls udsagn fra august at holde stik: Nu, hvor mange hold begynder at blive trætte, er NH-spillerne i rigtig god form, så de kan spille hele kampen uden at falde ud. 
 
Håndslag på at give den en skalle
Tirsdag 17. december gæstede Simon Dahl NH's Erhvervsnetværk, og han konstaterede, at der ikke manglede meget i, at kampen tippede til NH's fordel. Han føjede til, at nu er der 2 muligheder: At sætte sig ned og synes hele verden er imod holdet - eller at kæmpe videre. Og der er ingen tvivl:
 
- Vi har givet hinanden håndslag på, at vi vil mobilisere dét ekstra, vi hver især har, og smide det i puljen. For vi har absolut en mulighed for at vinde på lørdag, lød det fra cheftræneren.
 
Og på lørdag 21. december gælder det Sønderjyske i Skansen i Sønderborg.
 
Hver enkelt skal bidrage
NH's Erhvervsnetværk mødes hver 3. uge og har hver gang et indlæg, der giver stof til eftertanke og noget at tage med hjem. Tirsdagens gæstetaler var elitechef Morten Bennekou fra Danmarks Cykle Union, og han fortalte om talentarbejde.
 
Og han kom også ind på dét Simon Dahl sagde om, at hver enkelt kan bidrage til at løfte holdet og det så har en voksende effekt:
 
- Hvis en rytter giver mig 10-15 % ekstra, så bliver jeg glad for, at han vil bruge mig - og så gi'r jeg også 10-15 % ekstra! sagde elitechefen, som også fremhævede vigtigheden af, at sportfolkene overholder aftaler og har tillid til hinanden.
 
Morten Bennekou talte også om en anden ting, som også gælder i cykling, håndbold og erhvervsliv: Der er stjerner, men de fleste er det kun, fordi det er andre som bidrager. Men det rummer også det paradoks, at folk, der konkurrerer om pladsen på holdet eller podiet skal hjælpe hinanden:
 
- Vi skal samarbejde. Vi skal samarbejde med vores konkurrenter: Vi ska' gi' vores bedste fif til de andre - for så presses vi til at blive bedre.
 
NH's Erhvervsnetværk med fuld fart på i januar
Ligasæsonen i Danmark ligger stille det meste af januar på grund af EM, men NH's Erhvervsnetværk holder dampen oppe.
 
Tirsdag 14. januar klokken 7-9 fortæller Jane Gravenslund Viksø om stress & coaching. Fredag 24. januar kl. 14 er der nytårskur og tirsdag 28. januar fortæller iværksætter og tidligere minister Tommy Ahlers om sin karriere og om tendenser i erhvervslivet.
 
Det skal også nævnes, at NH's Erhvervsnetværk har knapt 30 med på en endagestur med 2 kampe til EM i håndbold i Malmö.
 
Har du lyst til at vide mere om NH's Erhvervsnetværk, som typisk mødes den 3. tirsdag i måneden i Royal Stage i Hillerød med morgenmad fra kl. 6.45 og et indlæg efterfulgt af gruppesnakke kl. 7-9, så læs hér.
 
Fabian Sandven i kampen mod Skanderborg, hvor han startede inde for første gang i denne sæson. Hans fartfyldte spil gav flere gennembrud og mere plads til topscorer Kasper Kisum, th. (Foto: Jan F. Stephan).
Fabian Sandven: Stemningen er god i truppen
- Jeg håber vi tager point mod Sønderjyske. Stemningen i truppen er overraskende god på trods af, at det pointmæssigt ikke har været super. Vi fortsætter og vi graver os ikke ned!
 
Ordene kommer fra norske Fabian Sandven, som i starten af sin første sæson i NH sad ude med en brækket finger, og siden har det været beskedent med spilletid. Men mod Skanderborg lørdag 14. december startede han inde og spillede det meste af 1. halvleg og var flere gange på banen i 2. halvleg. 
 
Han tilførte angrebsspillet mere liv og fart og forvirrede Skanderborg, som ikke havde forudset denne ændring, der i øvrigt også gav 9 måls-topscorer Kasper Kisum - som både blev Man of the Match og Kampens Konge - plads til langskud.
 
- Det var dejligt at være med fra starten og at komme ind i kamprytmen. Jeg trængte også til det, siger han og mener det har givet ham et ekstra pift.
 
Satser på at være stærke i anden halvdel af sæsonen
Cheftræner Simon Dahl peger i artiklen herover på, at den fysiske træning nu begynder at slå igennem, og det er Fabian Sandven helt enig i:
 
- I flere kampe har vi haft 10-15 minutter, hvor vi lavede mange fejl. Men Simon og den fysiske træner Per Nielsen har hele tiden sagt, at vi bliver stærke i anden halvdel af sæsonen, hvor mange hold begynder at blive trætte. Nu gælder det bare om at få en sejr!
 
Fanzonen mod Skanderborg - rykker med til Sønderborg på lørdag. (Foto: Jan F. Stephan).
Fanzonen rykker med til Sønderborg
 
Opbakningen fra tilskuerne manglede bestemt ikke, da NH spillede den seneste hjemmekamp mod Skanderborg i lørdags 14. december:
 
Tilskuertallet rundede de 1.000 i Royal Stage og ligger dermed over de 8.-900, der er normen. Og med Fanzonen i front blev der heppet på livet løs. Og Fanbussen er også tanket op til turen til Sønderborg lørdag 21. december:
 
- Vi regner med at være på plads med 30-40, så vi kan sørge for en god opbakning til holdet. Og vi laver lidt ekstra ud af turen denne gang: det bliver en julebus med spil og præmier, fortæller Fanzonebestyrer Charlotte Vejby.
 
Fanzonen er naturligvis også på plads til den næste hjemmekamp, fredag 31. januar mod Lemvig-Thyborøn i Royal Stage i Hillerød.
Frameld dig dette nyhedsbrev