Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 17 december 2019
Husk: Nordsjælland Håndbold-Skanderborg lørdag 14. december kl. 15 i Royal Stage, Hillerød
 
Jesper Dahl - spiller sin tredje og sidste sæson for Nordsjælland Håndbold. (Foto: Jan F. Stephan).
Jesper Dahl skifter til dansk klub
Efter tre år i NH forlader højrebacken Jesper Dahl klubben med udgangen af sæsonen for at spille i en dansk topklub.
 
26. marts brækkede han foden i en kamp og var først klar til denne sæsons start, hvor den 1,90 høje og 90 kilo tunge back har været vigtig for holdet - både i kamp og til træning.
 
Hans storebror, cheftræner Simon Dahl, siger om skiftet: - Vi græder med det ene øje og smiler med det andet. Jesper har fra dag ét haft en stor rolle hos os såvel i kampe som til træningerne, hvor han altid har gået forrest, ydet en kæmpe indsats og bidraget og beriget os med en stor passion for spillet.
 
Har spillet sig godt op
Sportschef Jørn Blom Hansen, som er ansvarlig for at finde en erstatning, glæder sig på Jesper Dahls vegne - og han glæder sig også over den udvikling, han har gennemgået i klubben:
 
- Da han kom til os var han 2. mand som højre fløj, men nu er det en anden historie! Han har spillet sig godt op, og der er flere klubber, som har været interesseret i ham.
 
Og cheftræneren supplerer: - Det er et stort hul, der skal udfyldes, som vi er fuldt igang med, men mest af alt er vi stolte over, at vi nok engang er lykkes med at udvikle en spiller, der nu er klar til at tage et step op til næste skridt i sin karriere.
 
Modnet og udviklet
Selv siger 25-årige Jesper Dahl, at det har været tre lærerige, meget forskellige og ikke mindst skønne sæsoner:
 
- Nordsjælland Håndbold er et fantastisk sted for en ung håndboldspiller, der gerne vil rykke sig yderligere. Det har de efterhånden bevist mange gange. Jeg er taknemmelig for den rejse vi sammen har været på: Lige fra slutsspilseventyret til nedrykningsdramaet vi befinder os i pt., er alt sammen noget, der har modnet mig håndboldmæssigt såvel som personligt. 
 
Jesper Dahl vil fortsat kæmpe for, at NH bliver i Primo Tours Ligaen: - Det her projekt fortjener et hold i den bedste række, og når jeg dagligt ser på de unge talenter der er i truppen, så er der så meget uforløst potientiale, som jeg synes er ligaværdigt. 
 
Jesper Dahl stammer fra Hvide Sande, hvor han via Hvide Sande KFUM og Skjern Håndbold kom til Nordsjælland Håndbold.
  
4 kampe på 17 dage
Foreløbig har Jesper Dahl mange kampe endnu i NH. December byder således på 4 kampe: Onsdag 4. december kl. 19 ude mod GOG, tirsdag 10. december kl. 18.30 ude mod Århus, lørdag 14. december kl. 15 hjemme mod Skanderborg i Royal Stage, Hillerød, og lørdag 21. december k. 16 ude mod Sønderjyske.
 
Henrik Møllgaard fra Aalborg Håndbold har godt fat i Andreas Nielsen, mens Tobias Jørgensen th. følger udviklingen. Deres udvikling fortsætter i NH. (Foto: Jan F. Stephan).
Nordsjælland Håndbold forlænger med to
To spillere har netop forlænget deres kontrakter med Nordsjælland Håndbold: Anfører og stregspiller Andreas Nielsen og playmaker Tobias Jørgensen – to forlængelser, som understreger troen på ligaholdet.
 
- Jeg så det meget naturligt at forlænge med Nordsjælland, da jeg føler vi trækker i samme retning, og at jeg stadig har en positiv udvikling håndboldmæssigt i det gode træningsmiljø, som der har været igennem mine tre år i klubben - og det har bestemt ikke ændret sig med den nye og yngre spillertrup. Samtidig tror jeg fuldt ud på mine holdkammerater, trænerteamet og dét Nordsjælland står for som klub, siger 22-årige Andreas Nielsen.
 
Også 22-årige Tobias Jørgensen, der har fintespillet som sin signatur, har stor tro på fremtiden for holdet:
 
- Jeg ser frem til to år mere i den grønne trøje. Nordsjælland Håndbold er det rigtige sted for mig at fortsætte min udvikling og jeg har stor tiltro til, at vores dygtige trænerteam kan hjælpe mig i den rigtige retning.
 
Begge har spillet sig op i truppen
Fælles for de to spillere er, at de har fulgtes ad siden BK Ydun på Frederiksberg og de trænede begge med hos NH inden de fik kontrakt, så de har stille og roligt spillet sig ind på holdet til de vigtige positioner de i dag har.
 
- Tobias har været gennem en god udvikling og har efter et år i »mesterlære« taget dirigentstokken til sig og i høj grad sat skik på vores angrebsspil. Tobias’ store engagement og vilje er forbilledlig og spiller en vigtig del i vores træningskultur, lyder cheftræner Simon Dahls skudsmål.
 
Andreas Nielsen med den eminente gribeteknik og tyngden på stregen med 107 kilo fordelt på 1,98 meter, blev anfører i denne sæson, og denne rolle udfylder han også flot:
 
- Andreas er ikke alene en dygtig stregspiller, som har en kæmpe rolle på banen for os, men også en person, der altid går forrest i alle sammenhænge. Han har udviklet sig stille og rolig i sin tid i Nordsjælland og jeg er helt overbevist om, at vi i den kommende periode kan lægge yderligt et lag på vores anfører, siger Simon Dahl.
 
Hbold.dk sendte for første gang live fra en herreligakamp, da Nordsjælland Håndbold mødte Aalborg Håndbold i Helsinge Hallerne: Forrest August Engelberth Berning og Nikolaj Jensen. (Foto: Erling Madsen).
Hbold.dk sender live fra NH's kampe
Onsdag 27. november i Helsinge Hallerne blev en mærkedag: Hbold.dk sendte live fra kampen NH-Aalborg Håndbold via hjemmesiden:
 
- Vi har sendt fra et par damekampe, men det er første gang fra herreligaen - og vi går selvfølgelig efter de kampe, der ikke bliver sendt i TV, fortæller Nikolaj Jensen.
 
Webkameraet var rettet mod ham og August Engelberth Berning, mens de kommenterede kampen - og i første omgang vil de stille og roligt komme i gang og udvikle form og indhold.
 
- Vi vil sende live, når Nordsjælland Håndbold spiller og vi har planer om en tur til Jylland senere, hvor vi dækker flere kampe på en uge, fortæller Nikolaj Jensen.
 
Der er en masse ideer i spil, og håbet er at kunne udvikle formen med bl.a. optakt i et studie med spillere og trænere og kommentatorassistance fra spillere og trænere.
Frameld dig dette nyhedsbrev