Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 7 juni 2019
21-årigt talent gør truppen komplet
Sportschef Jørn Blom Hansen var en glad mand, da han tidligere på ugen kunne signere en 2-årig kontrakt med den 21-årige ungdomslandsholdsspiller Mathias Møller:
 
Men denne aftale - og dermed 9 nye kontrakter plus 2 forlængede - blev truppen nemlig fuldtallig med 16 spillere.
 
Playmakeren var sidste sæson udlejet fra Århus Håndbold til 1. divisionsholdet TM Tønder Håndbold for at at han kunne få mere spilletid og dermed udvikle sig.
 
Og netop Nordsjælland Håndbolds fine image som et godt udviklingssted for unge spillere og ikke mindst dét at få Simon Dahl som daglig træner, var hovedårsagerne til skiftet:
 
- Det bliver rart at få Simon som fast træner i stedet for »kun« en gang i mellem: Han er meget rolig, god til at snakke med spillerne og meget detaljeret og nørdet, lyder det med begejstring fra spilleren, som haft Simon Dahl som træner på både U16-, U18- og nu U-21-landsholdet.
 
Simon Dahl roser Mathias Møller for at have et vindergen, der vil være brug for både til træning og kamp: - Mathias er en utrolig spilintelligent playmaker, der udover at være dygtig til at sætte medspillerne i scene, er en målfarlig herre, føjer cheftræneren til.
 
 Mathias Møller - playmakeren skifter til Nordsjælland Håndbold fra Århus Håndbold efter en halv sæson udlejet til TM Tønder.
 
Nicolas Lundbye Kristiansen - én af de erfarne spillere på næste sæsons hold med 9 nye, unge spillere. (Foto: Jan F. Stephan).
Cheftræneren har haft en finger med i spillet
Det hører vist til sjældenheder, at en cheftræner i den grad får lov at mikse sin trup - og med 9 nye, unge spillere i alderen 17 til 25 år og et gennemsnit på knapt 21 år, bliver det også en ung trup Nordsjælland Håndbold stiller med i sæsonen 2019-20.
 
Simon Dahl er især glad for at være kommet op på 16 spillere, så der er mulighed for effektiv spiltræning; ikke mindst fordi de mange unge er her som led i deres udvikling: - Både spillerne og jeg kommer til træningen for at blive bedre, og dermed bliver træningen også sjovere. Og man spiller, som man træner, så jeg tror på, at det vil skaffe point i kampene.
 
Populært sagt skal kampene give spillerne belønningen for træningsindsatsen, og selv om cheftræneren godt er klar over, at det næppe er holdet der vinder DM, så mener han det vil kunne gøre det godt:
 
- Kunsten bliver at blande ungdommens gå-på-mod med den erfaring, som andre spillere i truppen har. Vi har fået en masse spillere, der er på niveau med hinanden og de kan så meget.
 
Taktisk oplæg på en ny måde
Det betyder også, at det taktiske oplæg bliver helt anderledes: - Vi kan så meget forskelligt med alle de bagspillere vi har. I næste sæson kan vi ikke kalkulere med at Johan Meklenborg laver 8 mål!, siger Simon Dahl.
 
Han siger uddybende, at det betyder, at alle spillere skal være på mærkerne og lave et mål eller to mere end de plejer - men alsidigheden betyder også, at taktikken i højere grad skal laves fra kamp til kamp alt efter hvem modstanderne er. Og Simon Dahl mener det vil være en styrke, at der nu er så mange unge på samme niveau i kombination med de erfarne Ligaspillere.
 
Holdet 2019-2020
Målmand: Marcus Holmen og Frederik Andersson - begge nye.
Venstre fløj: Frederik Iversen og Tobias Rasmussen - begge nye.
Venstre back: Kasper Kisum og Fabian Sandven - Fabian er ny.
Playmaker: Tobias Jørgensen, Matias Campbell og Mathias Møller - Matias og Mathias er nye.
Højre back: Jesper Dahl og Nicolas Lundby.
Højre fløj: Carl Emil Haunstrup og Benjamin Jørgensen - Benjamin er ny.
Streg: Andreas Nielsen, Daniel Astrup og Anders Agger - Anders er ny.
Trænerteamet:
Cheftræner: Simon Dahl
Assistenttræner: Torben Nielsen
Fysisk træner: Per Nielsen
Målmandstræner: Kristian »Nøller« Asmussen.
 
Cheftræner Simon Dahl, tv., byder Matias Campbell velkommen - én af de seks navnetvillinger. (Foto: Jan F. Stephan).
6 »tvillinger« i truppen!
- Jeg kalder dem altid ved efternavn, så det bli'r ikke noget problem!
 
Med et stort smil kommer replikken fra cheftræner Simon Dahl. Ser man på spillertruppens 16 navne, vil han nemlig ved at bruge fornavn nemt risikere at flere spillere reagerer. Der er nemlig 3 sæt »tvillinger«:
 
Mathias Møller og Matias Campbell. Frederik Andersson og Frederik Iversen. Tobias Rasmussen og Tobias Jørgensen, hvor af sidstnævnte i forvejen var i truppen.
 
Fælles for alle 9 nye spillere er i øvrigt, at de spiller på ungdomslandsholdene i enten Danmark, Norge eller Sverige - og Simon Dahl, der tidligere på året fik forlænget tjansen som assisterende træner for de danske ungdomslandshold, får i disse uger en ekstra chance for at træne med sine nye spillere:
 
U-19-landsholdet med Matias Campbell træner i denne uge i Svendborg, mens U-21 med Mathias Møller, Anders Agger og Frederik Iversen mødes i Kolding i næste uge.
Frameld dig dette nyhedsbrev