Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 5 maj 2019
Johan Meklenborg klar til pokalkampen på torsdag mod Ajax
Så sker det: Johan Meklenborg gør comeback på torsdag 16. maj, når Nordsjælland Håndbold møder Ajax i Baunehøjhallen i København klokken 17.15.
 
Og det bliver så sidste chance for at opleve spilleren, der trods en lang skadepause havde spillet så godt inden, at han kom på Årets Hold, idet Johan Meklenborg 1. juli starter på en treårig kontrakt i TTH Holstebro, hvor han startede.
 
Johan Meklenborg - når lige at få en afskedskamp inden han skifter. (Foto: Jan F. Stephan).
Det bliver også cheftræner Ian Marko Fogs sidste kamp, og han er glad for at have Johan Meklenborg klar igen, ligesom han har forventninger til, at Aku Kreutzmann også er tilbage efter en skadepause.
 
Vi vil til top i pokalturneringen!
Det er pokalturneringens 6. runde og Nordsjælland Håndbolds 2. pokalkamp - men cheftræneren har bestemt ingen intention om at slutte af med et nederlag:
 
- Vi vil videre! Det var ét mål, der gjorde, at vi ikke kom i the Final 4, så i pokalturneringen vil vi nå noget! erklærer han.
 
Derfor tages kampen meget seriøst og der er bl.a. lagt 3 træninger ind op til: - Holdet har flere spillere, som har spillet i Ligaen og der er megen kvalitet i holdet - og stemningen i Baunehøjhallen plejer at være meget intens, siger Ian Marko Fog.
 
Cheftræneren peger også på den positive afslutning Nordsjælland Håndbold fik i Ligaen, hvor ikke mindst flere spillere med knap så megen spilletid, kom på banen og kæmpede godt. Så Ian Marko Fog og holdet er klar!
 
Speaker Morten Stig Bork Jørgensen skal holde tungen lige i munden på torsdag i pokalkampen mod Ajax. (Foto: Jan F. Stephan).
Speakeren med to kasketter og et grønt hjerte
- Jeg sidder med et lysegrønt hjerte, men samtidig er Ajax København min arbejdsgiver og det er dem jeg skal skabe stemning for – men jeg er selvfølgelig professionel, så jeg skal nok sørge for en god stemning for begge holds tilskuere.
 
Ordene kommer fra NH’s speaker Morten Stig Bork Jørgensen, som til pokalkampen mod Ajax torsdag 16. maj er iført to kasketter med risiko for at tale med to tunger.
 
Han er nemlig også fast speaker til Ajax’ hjemmekampe i 1. division – men stemmer i øvrigt altid sine øvrige speakerjob af med NH. Så der er ingen problemer med dobbeltrollen.

Eftertragtet speaker
NH-speakeren er nemlig blevet eftertragtet: Han speakede også tidligere for KIF Kolding København når holdet spillede i Brøndby-hallen på Sjælland, bl.a. da KIF vandt guld til DM-finalen mod Skjern i en udsolgt Brøndby hal i 2015.
 
Og han har været fast inventar hos Dansk Håndbold Forbund siden 2015 – eksempelvis til dame-VM i 2015 og herre-VM i januar i år og 15.-16. juni drager han til Fyn, hvor han for andet år i træk skal speake DM i strandhåndbold.
 
Desuden har fodboldklubben FC Helsingør også Morten som stadionspeaker til hjemmekampene på nu fjerde sæson.

Det var slet ikke meningen
At være speaker ligger langt fra jobbet med indkøb og rammeaftaler i Forsvaret, og han havde bestemt heller ikke ambitioner om at fatte mikrofonen.
 
Men han sad i 2013 som formand for bestyrelsen i Helsingør Håndbold Forening, som på et tidspunkt skulle spille en oprykningskamp i en af bredderækkerne, og da den tidligere HIF- og Elite 3000-speaker Peter Poulsen ikke kunne hjælpe med at speake kampen, tog Morten selv opgaven på sig.
 
Morten Stig Bork Jørgensen blev hængende og begyndte hurtigt at eksperimentere med musik undervejs og det skabte god stemning.
 
Forbereder sig op til 10 timer før hver kamp
I 2014 blev han sammen med sin faste makker og matchwriter Mia Lindberg kaldt ind som vikar for NH’s speaker i to kampe og efter den ene af de to kampe sagde målmanden Kristian »Nøller« Asmussen: - Fed stemning du skaber, man kan virkelig mærke det inde på banen!
 
Henover sommeren blev Morten så tilbudt at være fast speaker og DJ til Nordsjælland Håndbolds hjemmekampe. Dét var med til at give ham blod på tanden at Nøller og spillerne kunne mærke hans indlevelse, og han arbejder fortsat med at finpudse brugen af musik til hver eneste kamp. Men det kræver et stort forarbejde:

- Det tager 8-10 timer, til hver kamp: Jeg skal sætte mig ind i hvem der er spilleklar, hvad et resultat betyder for de resterende kampe, klippe musik til, etc., fortæller speakeren, der selv en gang spillede håndbold på 2. divisions niveau.
 
Og så er arbejdet i NH også blevet udvidet til at omfatte interview med spillere og ledere til VIP-arrangementerne efter hjemmekampene.
 
- Ved hele tiden at være synlig tror jeg på, at hvis der en dag en nogle i Nordsjælland, som skal have et nyt tag, så tænker de på Nordtag, siger Jørgen Simonsen om dét at være sponsor. (Foto: Erling Madsen).
Formanden: Sponsorerne skal selv gøre en indsats for at få udbytte
- Hvis en sponsor ikke får noget ud af det, er det hans egen skyld! 
 
Nordsjælland Håndbolds formand Jørgen Simonsen er via sit firma Nordtag også sponsor og har siden begyndelsen af 1980'erne bl.a. været sponsor i speedway og cykling, for den professionelle bokser Brian Nielsen og i håndbold for Team Helsinge, som senere indgik i Nordsjælland Håndbold. 
 
Jørgen Simonsens erfaring er, at hverken sponsering eller det stærke netværk er noget der kan omsættes til øget indtjening med det samme: - Men ved hele tiden at være synlig tror jeg på, at hvis der en dag en nogle i Nordsjælland, som skal have et nyt tag, så tænker de på Nordtag, siger han.
 
Samarbejdsaftalen er en langsigtet investering, ligesom Jørgen Simonsens erfaring er, at de mange netværksarrangementer i forbindelse med hjemmekampene og mellem kampene stille og roligt bygger relationer op, som så giver mulighed for også at samarbejde kommercielt mellem deltagerne. Derfor mener han, at sponsorerne selv skal gøre en indsats og samtidig tænke langsigtet.
 
Står stærkere sammen
Det var også den kommercielle tankegang, der var med, da Jørgen Simonsen som bestyrelsesmedlem i Team Helsinge støttede ideen om at samle Team Helsinge Håndbold og Hillerød Håndboldklub i 2006 og fra 2009 kom Helsingør Håndbold også med i Nordsjælland Håndbold:
 
- Ved at gå sammen ville vi stå stærkere sportsligt og vi ville ikke mindst kunne tiltrække flere sponsorer, siger formanden, som glæder sig over, at der nu er omkring 110 samarbejdspartnere og flere på vej, nu hvor salgsarbejdet er styrket.
 
Jørgen Simonsen har som sponsor et antal billetter til hver kamp - men det er ikke altid han udnytter dem alle sammen: - Så sparer jeg klubben for nogle udgifter. Jeg har følelser for klubben - hér spiller mit klubhjerte ind, siger han med et smil.
Frameld dig dette nyhedsbrev