Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 146 - 19. juli 2022 
 
 
3 nye spillere mødte til første træning i dag i Royal Stage: højre back Kristian Olsen, målmand Magnus Kjærsgaard Petersen og stregspiller Tim Hjorth Rantala. (Foto: Frederik Steenfeldt).
Starter træningen om til hård september
 
Så har NH's ligatrup i dag tirsdag 19. juli startet træningen - og forude ligger en hård startmåned med 6 kampe - 3 ude, 3 hjemme.
 
Sæsonen 2022-23 åbnes 3. september mod Aalborg Håndbold på udebane. 7. september gælder det TTH Holstebro hjemme, og så følger Ribe-Esbjerg Håndbold ude 12. september, KIF Kolding hjemme 17. september, Mors-Thy Håndbold hjemme 24. september og Skanderborg Aarhus Håndbold ude 30. september.
 
Det er endnu ikke afklaret, hvor hjemmekampene spilles. Herunder kan du møde de 2 nyeste spillere i truppen.
 
Kristian Olsen i gang med genoptræningen: - Jeg håber at kunne bidrage i begge ender af banen, specielt med et stort tryk og skud fra distancen angrebsmæssigt. (Foto: Erling Madsen).
Kristian Olsen ny højre back
22-årige Kristian Olsen har spillet ungdomshåndbold i HC Odense og Skanderborg og seniorhåndbold i Fredericia HK, men det er ikke blevet til meget håndbold de senere år pga. skader.
 
Cheftræner Simon Dahl giver denne karakteristik af den 1,98 meter højre og 103 kilo tunge spiller: 
 
- Kristians potentiale er indiskutabelt og med det lange, seje træk, han allerede har lavet, og hvor vi hele tiden har kunne mærke et brændende ønske om at komme tilbage på banen, er jeg helt overbevist om, vi kommer til at få stor glæde af Kristians mange egenskaber.  
 
Bag ordene om det lange, seje træk gemmer sig, at han ikke har spillet håndbold siden før corona og i lang tid ej heller kunne træne ordentlig pga. en knæskade. Genoptræningen går imidlertid godt og følelsen er god hos såvel Kristian som sundhedsstaben i Nordsjælland Håndbold.  
 
- Jeg håber at kunne komme tilbage på håndboldbanen og få en kontinuerlig periode uden skader for at kunne se, hvad potentialet kan række til. Jeg håber at kunne bidrage i begge ender af banen, specielt med et stort tryk og skud fra distancen angrebsmæssigt, lyder det optimistisk. 
 
Simon Dahl er helt på det rene med, at der endnu er lang vej til topniveau: - Men i de rette omgivelser og med en fortsat stor arbejdsindsats af såvel staben bag som Kristian selv, tror vi på, at vi i fællesskab kan forløse potentialet.
 
Tim Hjorth Rantala – trækker i den grønne trøje i næste sæson. (Foto: Erling Madsen).
Ny stregspiller hentes i nabolaget
Så er afløseren for stregspilleren Andreas Maagaard, som næste sæson spiller i Tyskland, fundet: 21-årige Tim Hjorth Rantala flytter en anelse nordpå fra HØJ Elite til Nordsjælland Håndbold.
 
Han kommer med en højde på 1,98 meter og en kampvægt på 106 kilo:
 
- Tim er en stor gut, der de sidste par sæsoner har udviklet sig flot i HØJ Elite og lagt store lag på sin fysik, som er så afgørende for at kunne lykkes i håndboldligaen. Det skal vi have løftet yderligere - og det tror jeg helt bestemt vi kan, så vi derfor vil få megen glæde af Tims kompetencer de kommende år, lyder bedømmelsen fra cheftræner Simon Dahl. 
 
Bliver vildt spændende!
Tim Hjorth Rantala kommer fra Ferslev uden for Frederikssund, og han har tidligere spillet i HK 73 Frederikssund og FIF Håndbold, hvor han som U19-spiller debuterede i 1. division.
 
Efter gymnasiet har han taget et par sabbatår, og arbejder i Austrotherm, der er Guldpartner i Nordsjælland Håndbold.
 
Og stregspilleren glæder sig til skiftet fra 1. division til HTH Herreligaen:
 
- Det bliver jo bare helt vildt spændende at skulle prøve kræfter med håndboldligaen, da det jo bliver noget nyt for mig, siger han. 
 
Nordsjælland Håndbold passer ham også fint: - Jeg ser Nordsjælland som en utroligt spændende klub med et godt set-up og nogle gode ambitioner, det glæder jeg mig utroligt meget til at blive en del af. Og jeg ser Nordsjælland som et sted, hvor jeg kan tage de næste skridt i min udvikling.
Frameld dig dette nyhedsbrev