Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 138 - 11. april 2022 
Hér kan du se kampprogrammet
 
Så er den direkte nedrykningsplads undgået! (Foto: Jan F. Stephan).
5 hold i 4 kampe om pladserne i HTH Herreligaen
Lørdag 9. april 2022 kl. 17.11.13 i Royal Stage: Tobias Jørgensen, Thomas Kjærgaard og Simon Dahl jublende i front: Mors-Thy Håndbold er slået 28-27 – og dermed har NH selv sørget for at undgå direkte nedrykning.
 
Nu venter 5 hold med hver 4 kampe i Kvalifikationen. Slutstillingen i grundspillet – med antal point, der føres med over i Kvalifikationen i parentes:
  9. Lemvig-Thyborøn Håndbold (2)
10. Nordsjælland Håndbold (2)
11. SønderjyskE Herrer (1)
12. KIF Kolding (1)
13. TTH Holstebro (0).
Hvordan det i øvrigt foregår, kan du læse i Frederik Stenfeldts forklaring hér.
 
Det betyder også, at TMS Ringsted Herrer og Skive fH rykker ned i 1. division. 
 
De 4 vigtige kampe
Det handler nu om at undgå sidstepladsen og med 2 point med over har vi en god udgangsposition. Spillet det sidste par måneder og stemningen i truppen tæller bestemt også på plussiden mentalt.
Lørdag 23. april kl. 16: KIF Kolding-NH, Sydbank Arena, Kolding.
Onsdag 27. april kl. 19: NH-SønderjyskE Herrer, Helsinge-hallerne.
Lørdag 30. april kl. 15.30: NH-TTH Holstebro, Royal Stage.
Lørdag 7. maj kl. 15: Lemvig-Thyborøn Håndbold-NH, Lemvig Fritids- og Kulturcenter.
NH opgraderer med målmandstræner
- Målmandsspillet er en særlig niche af håndbolden og vi tror på, at Mathias Ekstrøm med sin store faglighed og ærgerrighed kan være med til at give denne del et solidt løft.
 
Sådan forklarer Nordsjælland Håndbolds talentchef og assistenttræner Laurids Søgaard, at der nu sættes yderligere fokus på udvikling af klubbens mange dygtige målmænd på tværs af ungdom og senior.
 
Derfor er det tegnet kontrakt meden kapacitet på området: Den 28-årige Mathias Ekstrøm er advokat og bor i Hellerup, og har de sidste 4 år været målmandstræner på drengesiden i FIF og i HRØ-regi.
 
Han kommer fra Nordjylland, hvor han var målmandstræner i Aalborg Håndbold og i forbundstræningen i JHF Kreds 1.  
 
- Min opfattelse af NH er, at det er en klub, som generelt prioriterer udvikling og faglighed højt og som råder over mange spændende spillere, der udviser stort gå-på-mod og ansvar for at blive bedre - både i seniortruppen og på ungdomsholdene, siger Mathias Ekstrøm.
 
For sportschef Jørn Blom Hansen handler det i høj grad også om at styrke fødekæden og arbejdet med målmændene helt fra det succesfulde NH-talent for U17- og U19-drenge over det nye 2. divisionshold og op til ligaholdet: 
 
- Med en ny og dygtig målmandstræner hæver vi igen barren med vores talentsatsning. Han skal sammen med det øvrige team af dygtige og engagerede trænere føre vores talenthold op på næste niveau. 
  
Mathias Ekstrøm – erfaren målmandstræner, som skal hæve barren i Nordsjælland Håndbold for senior- og ungdomshold. (Foto: Erling Madsen).
 
2.100 ungdomsspillere fordelt på 200 hold skal spille 519 kampe over 3 dage i Hillerød Påskecup.
2.100 unge, 1 ton lasagne, 600 vagter og meget meget mere
Man tager ét ton lasagne, 600 kilo kylling, 200 kilo ris og 250 liter paprikasauce, 6.000 liter saftevand, 9.200 dåser sodavand, 13.000 poser slik, 5.000 poser chips og hver morgen 400 brød - så er man godt på vej! 
 
Det er blot nogle af ingredienserne, for det kræver noget, når 2.100 unge håndboldspillere fra ind- og udland i alderen U9-U17 fordelt på 200 hold samles til Hillerød Påskecup 2022 14.-17. april med Royal Stage som omdrejningspunkt og i alt 13 haller til de 519 kampe og 9 skoler til overnatning rundt om i Hillerød. 
 
Bespisningen, som Restaurant Royal tager sig af, er én de største, Royal Stage har stået for, så køkkenet har travlt op til og under stævnet. 
 
- Det kræver også 600 vagter over de tre dage – og en masse logistik. Men det er også en vigtig indtægtskilde for os – og den eneste måde, man kan fastholde unge i håndbold på, er ved at give dem gode oplevelser, siger Christian Thoft, der er formand for arrangøren Hillerød Håndboldklub. Det har derfor været hårdt at skulle corona-aflyse de 2 foregående år! 
 
Kom og se Zulu HK spille
 
Torsdag får deltagerne mulighed for at følge Danmarkm od Polen på Kuben i Royal Stage, og lørdag sker der også noget i arenaen:
 
- Lørdag 16. april stiller Zulu HK under træning af Kristina »Mulle Kristiansen og Lars Rasmussen op mod et Påske Cup-hold, hvor deltagerne indstiller deres trænere til holdet, fortæller Christian Thoft. Det er gratis for deltagerne at se kampen – og andre kan komme ind for 50 kroner i entré.
 
Læs mere hér.
Frameld dig dette nyhedsbrev