Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 103 - 4. oktober 2021 
Hér kan du se kampprogrammet
 
Mikkel Palmer i kampen ude mod Skive fH i april: Med et mål 27 sekunder før tid til 34-32 cementerede han sejren, der blev på 34-33, der betød oprykning til HTH Herreligaen. (Foto: Erling Madsen).
For Mikkel Palmer passer regnskabet ikke længere
Da Nordsjælland Håndbold i fredag vandt sæsonens første kamp - ude mod Ribe-Esbjerg HH - så manglede en spiller i startopstillingen; Mikkel Palmer:
 
- Jeg føler ikke længere, at dét, jeg investerer, giver det samme udbytte. Regnskabet går ikke op længere – og det er ikke længere sjovt at spille håndbold, forklarer 25-årige Mikkel Palmer.
 
Han er derfor blevet enig med Nordsjælland Håndbold om at stoppe med det samme. Og det har ikke været en let beslutning for spilleren, som kom tilbage til holdet sidste sæson og med stor succes er omskolet fra venstre back til stregspiller:
 
- Det var ikke nemt at sige til cheftræner Simon Dahl – og heller ikke at fortælle kammeraterne det: det er nogle fine gutter, jeg har hygget mig meget med, siger han om udmeldingen, han gav resten af holdet dagen før Ribe-Esbjerg-kampen.
 
Når Mikkel Palmer ikke længere har den samme glæde ved at spille, så giver det ingen mening at fortsætte. Hverken for ham eller holdet.
 
Men det betyder ikke, at det er helt forbi med håndbold: Han fortsætter som ungdomstræner i Hillerød Håndboldklub, der er én af de tre moderklubber som ejer Nordsjælland Håndbold. Hér vil han også med fornøjelse fortsætte samarbejdet med NH-talent, som ledes af talentchef og assistenttræner på ligaholdet Laurids Søgaard.
 
I første omgang trækkes på NH-talent
I truppen har Mikkel Palmer været et populært omdrejningspunkt; ikke mindst fordi han med sit gode humør og hjælpsomhed bidrager positivt til fællesskabet.
 
Sportschef Jørn Blom Hansen er rigtig ærgerlig over beslutningen, fordi Mikkel Palmer har været en vigtig del af holdet på og udenfor banen:
 
- Jeg ved, at beslutningen har været svær for Mikkel og jeg har kæmpe respekt for hans mod til at sige fra, siger Jørn Blom Hansen. 
 
Sportschefen er nu på udkig efter en stregspiller, og fortæller, at på den korte bane, så hentes der hjælp hos U19-holdet under NH-talent.
 
Cheftræner Simon Dahl - han fik sit ønske om en sejr over Ribe-Esbjerg HH opfyldt. Og venter, at det har stor betydinng for truppen. (Arkivfoto: Jan H. Stephan).
Lagt op til et brag af en kamp på lørdag
Helsinge Hallerne lægger rammer til et brag af en håndboldkamp lørdag 9. oktober klokken 15, når Nordsjælland Håndbold får besøg af GOG.
 
Nordsjælland Håndbold har haft en pointfattig start på sæsonen, mens GOG ligger i Top 5 – og det er et hold med masser af stjernespillere - ikke mindst Mathias Gidsel, den norske målmand Torbjørn Bergerud, Morten Olsen og Simon Pytlick.
 
Og så er der næppe tvivl om, at især én spiller vil indgå i trænerduoens planlægning: GOG's Mathias Gidsel, som bragede igennem til VM i januar i Egypten og siden har fortsat den flotte stil. Senest i lørdags, hvor GOG slog Fredericia Håndboldklub med 34-29: han scorede 13 af de de 34 mål - de 10 i 1. halvleg!
 
Sejren gav blod på tanden
Men der er helt sikkert, at sejren i fredags ude over Ribe-Esbjerg HH på 32-25 efter 5 tabte kampe har givet NH-truppen blod på tanden:
 
- Der er ingen tvivl om at de er favoritter – og vi skal passe godt på deres kontraspil. Men ingen kan tage fra os, at får vi chancen, så tager vi den, lyder det fra Jesper Dahl, som vendte tilbage i denne sæson efter et år i Århus.
 
Cheftræner Simon Dahl sagde inden kampen mod Ribe-Esbjerg HH til Frederiksborg Amts Avis, at han troede på en sejr:
 
- Jeg tror på, at vi kommer på tavlen, og så kan det lige pludselig begynde at gå stærkt. For drengene har brug for lidt medgang. De har brug for at komme ind på arbejde eller studie og blive lykønsket med en sejr i stedet for at de skal forklare endnu et nederlag. Det vil løfte dem vildt meget.
 
Cheftræneren fik ønsket om en sejr opfyldt. Så det er et løftet hold, der stiller til start i Helsinge.
 
- Vi kigger ind i en sæson, hvor vi – sammen med vores tre moderklubberne – har fire U17-hold og fire U19-hold. Ét hold i NH-talent-regi og et enkelt i hver af de tre moderklubber. Det er mange år siden, at det er lykkedes os at fastholde så mange U17- og U19-spillere i det nordsjællandske, siger talentchef Laurids Søgaard. (Foto: Jan F. Stephan).
NH-talent gavner i høj grad de 3 moderklubber
Trods bare 16 måneder på bagen har NH-talent allerede været en god investering for de tre moderklubber Helsingør Håndbold, Hillerød Håndboldklub og Team Helsinge Håndbold:
 
- Vi kigger ind i en sæson, hvor vi – sammen med vores tre moderklubberne – har fire U17-hold og fire U19-hold. Ét hold i NH-talent-regi og et enkelt i hver af de tre moderklubber. Det er mange år siden, at det er lykkedes os at fastholde så mange U17- og U19-spillere i det nordsjællandske, siger talentchef Laurids Søgaard.
 
Og netop én af missionerne med NH-talent er at fastholde unge spillere; både i håndbold og i Nordsjælland.
 
Stærkt og alsidigt håndboldtilbud til unge
Laurids Søgaard føjer til, at der er et hav af U15-, U17- og U19-spillere fra de tre moderklubber, som jævnligt får lov til at blive udfordret til NH-træninger.
 
- Det medfører, at vi i det nordsjællandske kan tilbyde et håndboldprodukt på flere niveau – lige fra dem, der drømmer om at blive landsholdspillere til dem, der blot ønsker at træne et par gange om ugen og hygge sig med deres kammerater – det oplever jeg som værende vanvittigt vigtigt, når spillerne rammer gymnasie-alderen.
 
Og så bebuder talentchefen, at samarbejdet med moderklubberne fortsat skal udvikles:
 
- Vi skal blive endnu bedre til rekruttere spillere fra skoler m.m., men jeg oplever også, at vi – særligt i U13- og U15-års-alderen skal blive bedre til at lave kvalitetstræning for »de mange«. Vi skal jagte træninger, hvor tingene er godt planlagt og hvor vi kan rumme mange forskellige niveauer i gruppen uden at gå på kompromis med en god træningsoplevelse til både nybegyndere og de kompetente.
 
I NH-talent kommer 16 af de 24 spillere på U17- og U19-holdet fra de 3 moderklubber, så dét dokumenterer også betydningen af talentsatsningen.
Frameld dig dette nyhedsbrev