Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 86 - 27. maj 2021 
 
Mathias Møller - topscorer med 128 mål - har fundet en ny klub, men har været rigtig glad for de to år i Nordsjælland Håndbold. Her i sidste turneringskamp mod barndomsklubben HEI Skæring i Helsinge Hallerne. (Foto: Jan F. Stephan).
Topscorer Mathias Møller forlader NH
Topscorer Mathias Møller – 128 mål og nummer 4 på topscorerlisten i 1. division – forlader Nordsjælland Håndbold:
 
- Det har været to utroligt lærerige år med både op- og nedture. Og jeg har været rigtig glad for både min træner, holdkammeraterne og at spille for vores publikum, siger han.
 
Baggrunden for skiftet er, at han og Nordsjælland Håndbold i et stykke tid har drøftet mulighederne, men ikke kunne blive enige:
 
- Jeg smækker ikke med døren, og jeg synes jeg har gjort mit for at Nordsjælland Håndbold kunne rykke tilbage i Ligaen – og det er jeg utrolig stolt over. Men jeg glæder mig til at prøve noget nyt.
 
Kan koncentrere sig om håndbold
Vi kan ikke løfte sløret for hvilken klub han skal til, men der er to ting, han har lagt stor vægt på ved valget af ny klub:
 
- Det er et professionelt set-up og jeg behøver ikke arbejde ved siden af, men kan koncentrere mig om håndbold, siger den 23-årige playmaker, som kom til NH i 2019 fra ligaklubben Århus Håndbold, som havde lejet ham ud til TM Tønder Håndbold i 1. division.
 
Ingen erstatning
Sportschef Jørn Blom Hansen siger om skiftet: - Det er selvfølgeligt ærgerligt at vores topscorer forlader os, men vi må acceptere, at han har fået et godt tilbud på højt niveau.
 
Sportschefen tilføjer, at der ikke kommer en erstatning, så trænerduoen Simon Dahl-Laurids Søgaard stiller med en 15-mands trup i Ligaen næste sæson.
 
Varehuschef Steen Olsen, Bilka Hillerød, siger om partnerskabet:- I og med at vi dækker samme område som Nordsjælland Håndbold, så håber jeg på, at vi hånd i hånd kan skabe synergier for os begge, siger varehuschef Steen Olsen. Her er han fotograferet med NH-sælger Rikke Lago med én af de populære Kampposer, som førte til det nye partnerskab.
Bilka Hillerød melder sig som erhvervspartner
Bilka Hillerød slog til, da ideen om at sende Kampposer med hyggelig forplejning ud til NH’s flere end 100 samarbejdspartnere dukkede op – og det blev godt modtaget og var også en fin ting for Bilka.
 
Så fin, at Bilka Hillerød nu er blevet erhvervspartner for den kommende sæson:
 
- I og med at vi dækker samme område som Nordsjælland Håndbold, så håber jeg på, at vi hånd i hånd kan skabe synergier for os begge. Vi vil gerne profilere Bilka som et lokalt hold - ligesom Nordsjælland Håndbold er lokalt, siger varehuschef Steen Olsen.
 
Handler også om at sende et positivt signal
Nok er Bilka en landsdækkende kæde, men der er også en lokal tilknytning:
 
- Vi vil også gerne profilere os som et lokalt varehus, så derfor har vi valgt at gå ind i området omkring Hillerød og Nordsjælland.
 
Og så peger Steen Olsen på, at det også handler om det positive signal til kunder og medarbejdere:
 
- Vi trækker kunder og medarbejder fra et stort område, men det lokale engagement vægter også højt hos vores medarbejdere.
Travl sæson med et ekstra hold i Ligaen
Programmet for Ligaen i sæsonen 2021-22 bliver tæt: Og det skyldes, at TMS Ringsted – som var rykket ned – har vundet en klagesag, der betyder at holdet bliver i Ligaen.
 
Århus Håndbold burde have meldt konkursen ud tidligere og ikke først da turneringen var forbi. Konsekvensen af afgørelsen er, at Udvalget for Professionel Håndbold har besluttet at udvide Ligaen med ét hold til 15 hold – og så rykke to i stedet for ét hold ned efter sæsonen 2021-22.
 
Nøjagtig dén løsning, samme udvalg ikke mente kunne bruges for et års tid siden, da NH blev corona-tvangsnedrykket.
 
To runder mellem jul og nytår
At TMS Ringsted bliver i Ligaen betyder så, at Sjælland får to hold med i næste sæson. For at få plads til de ekstra kampe, som ét hold mere giver, placeres der to spillerunder mellem jul og nytår.
 
- Det positive for vores samarbejdspartnere og fans er, at vi så også får en hjemmekamp mere i næste sæson, fremhæver sportschef Jørn Blom Hansen.
 
Og et kampprogram er lige på trapperne. Direktør i Divisionsforeningen for Håndbold, Thomas Christensen, siger: - 1. juni mødes vi for at fordele kampene i de fire bedste herre- og damerækker.
 
Med i kabalen er også, at Top4-holdene i sæsonen 2020-21 skal spille internationale kampe, ligesom der skal være plads til pokalturneringen Santander Cup. 
 
Læs om TMS Ringsteds appelsag hér.
Frameld dig dette nyhedsbrev