Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 81 - 15. april 2021 
Se kampprogram hér
 
Jesper Dahl i koncentreret dynamik - nu trækker han igen i den grønne NH-trøje! (Foto: Jan F. Stephan).
Jesper Dahl vender tilbage
Det var en herlig nyhed, NH i dag torsdag klokken 11 kunne sende ud: Jesper Dahl vender tilbage og afløser Nicolas Lundbye Kirstiansen, som vi dagen før kunne fortælle stopper håndboldkarrieren:
 
- Jeg var pludselig forberedt på en uforberedt situation, siger højrebacken Jesper Dahl, som denne sæson har spillet ligabold i Århus Håndbold. Klubben blev fornylig erklæret konkurs og de østjyske kræfter forenes nu i Skanderborg-Århus.
 
Det betød, at alle Århusspillerne blev fritstillet – men den kommende konkurs vidste Jesper Dahl intet om, da han var i forhandlinger med sportschef Jørn Blom Hansen i Nordsjælland Håndbold. Men med aftalen blev han ikke klubløs – og han glæder sig til igen at trække i den grønne trøje: - Siden jeg forlod Nordsjælland har jeg haft lyst til at komme tilbage, siger han.
 
Bedre og tungere
Men det betyder omvendt ikke, at han har fortrudt skiftet – tværtimod:
 
- Man får nye øjne på og man udvikler sig ved et skift. Jeg er ikke i tvivl om, at jeg er blevet en bedre håndboldspiller plus at jeg har fået taget et par kilo på, smiler han. 
 
Jesper Dahl peger på, at specielt det sidste år i Nordsjælland nok var hans bedste håndboldår, og han vender tilbage til et træningsmiljø, han kender – og så fremhæver han, at Nordsjællands spillere også har udviklet sig og at der er en række stamspillere, bl.a. bagkæden, som fortsætter næste sæson i Ligaen:
 
- Det skal nok blive godt! erklærer han. Jeg glæder mig også til at Fanzonen igen må være med både ude og hjemme, for den er forrygende!
 
Stor rolle i begge ender
Jesper Dahl vender også tilbage til storebror Simon som træner – og han har efterhånden mange gange svaret på om det er svært.
 
Men han peger på, at de hver især har nogle klare roller: - Jeg skal ligesom alle andre kæmpe hårdt for at få en plads på holdet. Men det kan være en styrke, at vi kender hinanden så godt, så Simon ved, hvad han skal sige til mig. 
 
Om Jesper Dahls rolle siger cheftræneren: - Jesper er tiltænkt en stor rolle i begge ender af banen. Med Nicolas Lundbyes karrierestop manglede vi en højreback og med Jesper får vi en, der både kender til kulturen, måden vi arbejder på, og han er en spiller med et stort fighterhjerte.
 
Simon Dahl føjer til, at Jesper Dahl også bidrager til holdet med endnu mere erfaring.
 
Også sportschef Jørn Blom Hansen er glad for atter at skrive kontrakt: - Jesper har udviklet sig meget det seneste år og vi er naturligvis glade for at det er lykkedes at lave en aftale med Jesper for den kommende sæson.
 
Du kan i Kampavisen lørdag 17. april se en oversigt over de fire nye i truppen og de syv, som forladen den.
 
Kristian »Nøller« Asmussen kommenterer igen sammen med Elias Krüger - og han regner også med at være med på banen i næste sæson! (Foto: Jan F. Stephan).
Nøller klar til comeback: fem årtier med tophåndbold!
Er der én, som er glad for NH's oprykning til Ligaen, så er det målmanden med flere end 500 førsteholdskampe: Kristian »Nøller Asmussen«. Han har et stort, bankende, grønt håndboldhjerte:
 
- Der står altid en dør åben, hvis de har brug for den gamle. Jeg jokede med Simon da vi spillede i Skovbakken om, at jeg da skal ha’ en kamp, når jeg bliver 50, i Ligaen, siger han i et videointerview, som blev lavet før oprykningen var en kendsgerning.

Tillykke: Fylder 50 år i morgen

Så nu er første del af planen klar, da holdet sørgede for oprykningen i sidste uge. Anden del klarer han selv i morgen fredag 16. april: For hér fylder han 50 - så nu mangler Simon Dahl bare at skrive ham på holdkortet i næste sæson ... 

Han stoppede for et par år siden, men fik en enkelt kamp i denne sæson: I december trådte Nøller til i målet, da NH ude slog IK Skovbakken - og Nøller, der debuterede i 1980'erne i Helsinge, kan nu prale med at have spillet tophåndbold i fem årtier!
 
Og så skal det da også nævnes at han undervejs har været professionel i Spanien og Jylland og på landsholdet. Og faktisk var han i NH's første tre år den eneste spiller på kontrakt!
 
Og nu venter han bare på et opkald for endnu et comeback, hvor han så igen kan spilles sammen med nevøen Carl-Emil Haunstrup.
 
Du kan se NH's livestream fra kl. 13.30 - en time inden kampstart hér.
Luk op i god tid og få det hele med
 
Der er god grund til at lukke op for livestreamingen i god tid på lørdag 17. april, når NH møder HEI Skærring i sæsonens sidste kamp:
 
- Klokken 14-14.15 bringer vi interview med cheftræner Simon Dahl og sportschef Jørn Blom Hansen - og vi tager også afsked med de spillere, som stopper, fortæller Thomas Birk.
 
Sammen med et andet bestyrelsesmedlem, Thomas Elong, står han også bag en virtuel optakt for NH's Erhvervsnetværk fra klokken 13.30 til 14 - dét er der sendt information ud om til Nordsjællands stærkeste netværk.
 
Simon Dahl har brug for sejr lørdag
Med sejren ude over Skive fH i fredags 9. april sikrede NH sig tilbagevenden til Ligaen - og hverken NH eller HEI Skæring har noget placeringsmæssigt at spille for. Men NH går ikke ind og spiller hyggebold:
 
- Hvis vi slår HEI Skæring, så har vi slået alle hold i denne sæson! Replikken kommer fra cheftræner Simon Dahl – og den er typisk for hans indstilling: Alle kampe er vigtige, alle kampe skal vindes – og dermed er der også garanti for, at Nordsjælland Håndbold går til den i dag i Helsinge Hallerne.
 
Simon Dahl lover i Kampavisen, at NH vil gå til den - og han fortæller også om udfordringer og forventninger til næste sæson. Kampavisen lægges på NH's hjemmeside inden kampstart; formentlig i løbet af fredag.
 
 
Bagest tv. Thomas Birk som lover masser af optakt på lørdag. NH's Erhvervsnetværk har holdt virtuelle møder, men mødtes atter fysisk i tirsdags på Posen i Hillerød, hvor der i små grupper blev gået rundt om Slotssøen. På lørdag får Nordsjællands stærkeste netværk en virtuel optakt inden livestreamingen starter, og medlemmerne kan nyde indholdet af forplejningen i Kampposerne, som Bilka Hillerød er sponsor for. (Foto: Erling Madsen).
Frameld dig dette nyhedsbrev