Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 77 - 22. marts 2021 
Se kampprogram hér
 
Carsten Larsen er en glad mand, for Royal Stage har fået to håndboldlandskampe - det betyder så, at NH's sidste kamp 17. april flyttes til Helsinge. 
Royal Stage får to kvindelandskampe
- Vi har lige siden indvielsen af vores arena drømt om, at vi kunne huse et dansk håndboldlandsholds kamp her i Hillerød. Det får vi nu mulighed for i april - og endda to af slagsen!
 
Ordene kommer fra direktør Carsten Larsen, som siden indvielsen af arenaen i januar sidste år har arbejdet på at få landskampe med på Royal Stages righoldige repertoire.
 
Det drejer sig om to kampe mod Spanien, som Danmark slog 34-24 under EM i december i Herning. Og landstræner Jesper Jensen ser hen til at møde en modstander, der sjældent spilles mod:
 
- Der venter os en hel anden spillestil. Det betyder, at vi kommer til at lære en masse af de her to kommende landskampe, siger han.
 
Sendes i TV 2
Kampene spilles torsdag 15. april klokken 20.15 og lørdag 17. april klokken 16.10 - og begge sendes på TV 2, som op til åbningen af Royal Stage sagde, at den nye arena TV-mæssigt er i Top-5 i Danmark. Både den tekniske del og faciliteterne omkring banen roses. Og Dansk Håndbold Forbund roser faciliteterne.
 
TV 2 var også glad for, at der er tilskuerpladser på alle fire sider af banen, fordi det giver en helt anden dynamik på TV - men coronarestriktionerne gør desværre, at også disse kampe må spilles uden tilskuere.
 
I videoindslaget, som vi linker til over denne artikel, kalder Carsten Larsen landskampene for en milepæl, der er nået - og han håber på mange flere landskampe - og ikke kun i håndbold - fremover vil finde vej til Royal Stage med 3.017 tilskuerpladser.
 
 
- Vi spiller i stedet i Helsinge Hallerne - og alle kampene i sidste runde er flyttet, så man kan nå at se damelandskampen i TV: Det betyder, at vi starter allerede klokken 14.30, oplyser Frederik Steenfeldt fra NH's administration. (Foto: Jan F. Stephan).
NH's sidste kamp flyttes til Helsinge
Sæsonens sidste kamp for Nordsjælland Håndbold i 1. division spilles også lørdag 17. april - og den var planlagt til Royal Stage.
 
Men som konsekvens af landskampen, flyttes kampen mod HEI Skæring:
 
- Vi spiller i stedet i Helsinge Hallerne - og alle kampene i sidste runde er flyttet, så man kan nå at se damelandskampen i TV: Det betyder, at vi starter allerede klokken 14.30, oplyser Frederik Steenfeldt fra NH's administration.
 
NH regner også med at livestreame denne kamp - ligesom NH's samarbejdspartnere har regne med at få »home service« til en lille sofafest foran skærmen.
 
Blomsterhandler Kisum blev lørdagens store spiller: Kamp nummer 100, Man of the Match og topsorer. (Foto: Jan F. Stephan).
Psykologisk vigtig sejr skaber optimisme 
Lørdagens sejr over TM Tønder Håndbold med 33-24 gav to vigtige point til at fastholde førstepladsen, der betyder direkte oprykning til Ligaen. 
 
Men nok så vigtigt, så gav de seneste 14 dages kamppause bonus, for træningen viste sig at have styrket nogle svage punkter i angreb og forsvar. Og fremfor alt, så var det en vigtig psykologisk sejr for truppen.
 
- Vi spiller med en rigtig god fart i vores forsvar, og det giver hele vores spil et løft. De bliver arbejdet godt i begge ender og derfor vinder vi også helt for tjent efter mange gode præstationer, sagde cheftræner Simon Dahl til Helsingør Dagblad efter kampen.
 
Se interview med Magnus Kronborg og Kasper Kisum
På NH's Facebook-side kan du finde to interview med spillere, lavet lige efter kampen:
 
Magnus Kronborg - som du også kan møde i Kampavisen - fortæller om, hvordan han er faldet godt ind på holdet og har udviklet sig meget. Han fortæller også, hvad han tænker, når han sidder på bænken og venter på at komme på banen. I en kamp, hvor alle spillere i øvrigt kom på banen.
 
Kasper Kisum ligende en blomsterhandler, der havde været på torvet: Han fik inden kampen blomster for kamp nummer 100 og efter kampen for at være Man of the Match - og så blev han topscorer med otte mål. Han fortæller bl.a. om, hvordan truppen har fået »noget mere tænding på - både på bænken og på banen«.
 
Du kan også læse Kirsten Hebos referat af kampen hér.
Frameld dig dette nyhedsbrev