Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 49 - 26. august 2020
 
Anders Agger i fin stil i lørdags i træningskampen mod TMS Ringsted. (Foto: Jan F. Stephan).
100 pokalbilletter til salg i aften
I aften onsdag 26. august sættes billetter til salg, hvis du vil være med blandt den eksklusive skare, som må overvære pokalkampen på lørdag 29. august kl. 15 mod Mors-Thy Håndbold i Royal Stage, Hillerød:
 
- Vi må desværre kun være 500 i alt, så vi har prioriteret partnere, indehavere af sæsonkort og de frivillige hjælpere først. Men der er cirka 100 billetter tilbage, som i morgen sælges via ticketmaster.dk, oplyser sekretariatsleder Frederik Steenfeldt.
 
Coronareglerne betyder, at der maksimalt må være 500 tilstede - og det gælder spillere, trænere, holdledere, fysioterapeuter, pressefolk, dommere, dommerbord og tilskuere. Og der tages alle de nødvendige coronahensyn med afstand, håndsprit m.v.
 
Kampen på lørdag er 1/8-finale i pokalturneringen Santander Cup. Har du ikke fået billet eller befinder du dig et helt andet sted i verden, så fortvivl ikke:
 
Mix FM har allieret sig med Nordsjælland Håndbolds sportschef Jørn Blom Hansen, som under kampen bliver telefoninterviewet mellem radioens musiknumre. Du kan fange Mix FM her: 107,5 eller 92,2 MHz eller på nettet.
 
De frivillige hjælpere lytter til cheftræner Simon Dahl, som bl.a. sagde: - Vi har hentet rigtig megen inspiration i amerikansk fodbold, hvor spillerne strejkede i 2 måneder: Da de startede op, kom der 12 sprængte akillessener! (Foto: Erling Madsen).
Helt anderledes optakt til sæsonen
Selv om træningen af NH's spillere har sæsonstarten lørdag 5. september kl. 15 i Jyllinge mod HØJ Elite som målet, så er det bestemt ikke et uforberedt hold, som går på banen på lørdag i Santander Cup.
 
Cheftræner Simon Dahl var på podiet, da Nordsjælland Håndbold tirsdag 25. august samlede de frivillige hjælpere som optakt til sæsonen i Royal Stage. Og han sagde bl.a., at med 4 måneders coronapause var starten helt anderledes og ingen havde erfaring i at genstarte et hold efter en lang pause.
 
Har hentet inspiration i amerikansk fodbold
Det handlede derfor om at passe godt på spillerne, så de ikke fik skader af at lægge for hårdt ud. Men hvor kan man hente erfaring?:
 
- Vi har hentet rigtig megen inspiration i amerikansk fodbold, hvor spillerne strejkede i 2 måneder: Da de startede op, kom der 12 sprængte akillessener! fortalte Simon Dahl.
 
Derfor er træningen tilrettelagt med forsigtighed og aldrig har truppen trænet så lidt håndbold! Træningen er nu ændret, så der er kommet mere fart i spillerne, men fysikken er bygget godt op:
 
- De har taget gode kilo på! sagde cheftræneren og glædede sig over, at der ikke har været alvorlige skader undervejs. Samtidig er der som noget nyt også taget mentaltræning i brug.
 
Første hjemmekamp i 1. division er lørdag 12. september kl. 15 i Royal Stage mod IK Skovbakken.
 
Direktør H.P. Dueholm fortæller til TV-Avisens reporter Ole Ørskov om udfordringerne ved at have coronabegrænsning på tilskuertallet. (Foto: Erling Madsen).
Coronabegrænsninger kritiske for fremtiden
- Hvis ikke vi må spille med flere tilskuere, så mister produktet sin værdi. Så det er vældig kritisk ...
 
Sådan sagde Nordsjælland Håndbolds direktør H.P. Dueholm, da TV-Avisen tirsdag eftermiddag lagde vejen forbi Royal Stage i Hillerød. 
 
Anledningen er, at politikerne på Christiansborg i disse dage forhandler om, hvordan idrætsverdenen kan få hjælp. 
 
For Nordsjælland Håndbold betyder det ganske meget, at der kun må være 500 tilskuere, ligesom KilometerJagten - som indbringer en halv million kroner - måtte udskydes fra foråret.
 
Også NH's ene moderklub Hillerød Håndboldklub blev ramt, da ungdomsstævnet i påsken med 2.000 deltagere blev aflyst - og en indtægt på en halv million kroner blev til et underskud.
 
Du kan se indslaget - hvor der også er glimt fra NH-truppens træning - i TV-Avisen tirsdag 25. august kl. 21 hér - rul 10 minutter og 47 sekunder ind.
Frameld dig dette nyhedsbrev