Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 45 - 4. august 2020
 
NH-talent startede træningen i Royal Stage i sidste uge: Konrad Hübner, Magnus Nielsen, talenchef Laurids Søgaard og Rasmus Madsbøll. (Foto: Erling Madsen).
NH-talent kommet rigtig godt fra start
NH-talents U17-hold er kommet godt i gang efter sommerferien og har flere træningskampe forude – først i slutningen af september spilles der officielle kampe.
 
I sidste uge startede træningen med 4 træninger inklusiv fysisk test i Royal Stage. Ugen blev sluttet af med et vellykket grillarrangement - og på torsdag drager U17-holdet med Nordsjælland Håndbolds seniorherrer i træningslejr i Lund i Sverige:
 
- Vi er rigtig glade for at Lugi har inviteret os over på træningslejr med herrerne. Torsdag træner vi med Lugi og lørdag skal vi spille 2 træningskampe, hvor Lödde Vikings også deltager. Vi får holdet rystet godt sammen - og så er det også en oplevelse for spillerne at være afsted sammen med Nordsjælland Håndbolds trup, siger talentchef Laurids Søgaard.
 
August byder desuden på en træningskamp mod Ajax Københavns U17-hold og samtræning med både HØJ Elites U17-hold og Hillerød Håndboldklubs 3. divisionshold. I starten af september rykker truppen til SINE Efterskole ved Løgumkloster i Sønderjylland for at spille mod en række jyske hold.
 
Så NH-talents første turneringshold bliver godt rustet til turneringen.
 
Magnus Jakobsen i en pause under Hillerød Håndboldklubs håndboldlejr i Royal Stage mandag - han melder om positiv effekt af NH-talent. (Foto: Erling Madsen).
Samarbejdet med moderklubberne er i gang
NH-talent skal være en fødekæde til Nordsjælland Håndbold - men det er også et tilbud, som skal være med til at styrke ungdomsarbejdet i moderklubberne Helsingør Håndbold, Hillerød Håndboldklub og Team Helsinge.
 
Og allerede inden den første kampsæson er startet, har det smittet af:
 
- Vi har fået tilgang af et par spillere, som ikke endnu er gode nok til U17-holdet, men som håber på at blive det. Og jeg tror også det vil betyde noget ned til U12, hvor spillerne kan se, at vi har et tilbud, som gør, at de bliver i klubben, mener Magnus Jakobsen, som træner U17-holdet i Hillerød Håndboldklub.
 
Bredt samarbejde med de 3 moderklubber
I praksis bliver Magnus Jakobsen i den kommende sæson træner for NH-talents »2. hold« - men der skal være et bredt samarbejde mellem de 3 moderklubber og NH-talent.
 
Talentchef Laurids Søgaard har allerede været med til træninger i Helsingør og Helsinge, og når holdet torsdag tager på træningslejr i Sverige er der afbud fra én af målmændene og den ledige plads er givet til U15-målmand Bastian Schou fra Helsingør Håndbold.
 
NH-truppen suppleres til træningen ofte med en del spillere fra U15-, U17- og U19-holdene i de 3 moderklubber: 
 
- Med 18 spillere får vi en god mulighed for at gøre træningen endnu bedre. Det giver også noget, at det er forskellige spillere, som træner med - og for de, der træner med, betyder det også et løft til et højere niveau. Det er også med til at motivere dem, mener Laurids Søgaard.
 
Vigtigt skridt for ungdomseliten
At effekten af selve talentholdet og ringene, det breder i vandet, betyder noget, skrev Ulrik Koch Borrits i juni en klumme i Helsingør Dagblad. Han er sportschef for ungdomsafdelingen i Helsingør Håndbold, og skrev, at med U17-holdet er der for alvor taget et skridt mod eliten i ungdomshåndbold:
 
»Næste år bygger vi ovenpå og opretter et NH U19. Dermed kan vi med stolthed sige, at vi som klub tilbyder træning på højeste niveau for vores drengespillere i de ældre årgange. Oven i dette skal nævnes, at de tre moderklubber er enige om, at der også skal kigges på at gøre noget lignende på pigesiden.«
 
Du kan læse om NH-talent hér.
Træningskamp i aften i Helsinge
 
Hvis du vil have et indtryk af Nordsjælland Håndbolds trup, så er der en mulighed i aften klokken 18, hvor der er træningskamp mod nedrykkeren fra 1. division FIF Håndbold i Helsinge Hallen.
 
Men corona betyder, at Divisionsforeningen for Håndbold har sat nogle regler op:
 
- Alle skal registereres, så vi kan advare hvis nogle bliver syge. Derfor kræver det, at du sender mig en mail med navn/navne og kontaktmail. Du skal også tage en ekstra trøje med, som kan lægges ved siden af dig på bænken, så vi sikrer én meters afstand, oplyser kassemester H.P. Dueholm.
 
Team Helsinge Håndbold har i denne uge håndboldskole for børn - og de vil være på plads for at heppe på Nordsjælland Håndbold, ligesom NH's eminente og særdeles hørbare Fanzonen også vil bruge kampen som træningslejr.
 
Onsdag rejser truppen til den svenske håndboldby Lund i Skåne, hvor der bl.a. er planlagt en træningskamp mod Lugi, der sluttede den afbrudte sæson som nummer 7 i den svenske topliga.
Frameld dig dette nyhedsbrev