Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 35 - 11. maj 2020
 
Kong Nord den Yngre - savner at komme til håndbold. (Foto: Jan F. Stephan).
DHF nægter fortsat dialog - de 3 klubber, som vandt appelsagen, efterlyser lovgrundlag
Den seneste status er, at myndighederne nu har åbnet for ligahåndbold uden tilskuere og Dansk Håndbold Forbund har indkaldt til et ekstraordinært repræsentatskabsmøde mandag 25. maj.
 
Hér er det intentionen, at DHF vil have de 51 repræsentanter i repræsentantskabet til at godkende de beslutninger, DHF fik underkendt i Håndboldens Appelinstans. Det betyder, at DHF atter har afvist dialog med de 3 klubber, som vandt appelsagen: Nordsjælland Håndbold, Odder Håndbold og EH Aalborg.
 
De havde ellers foreslået, at Divisionsforeningen skulle finde en løsning i samarbejde med DHF, så der kun rykkes op, men ikke ned.
 
I et interview i dag i Helsingør Dagblad siger DHF's formand Per Bertelsen, at han ikke finder appelinstansens kendelse i orden, og han mener, at de 51 i repræsentantskabet vil give ham ret:
 
- Vi har efter min bedste overbevisning vendt de sten, der kunne vendes, og der var absolut enighed i udvalget. Derfor vil det undre mig meget, hvis repræsentantskabet ændrer udfaldet, siger han til Helsingør Dagblad.
 
Er det overhovedet muligt?
Der rejser sig imidlertid nogle praktiske problemer ved DHF's løsning:
  • Ifølge Divisionsforeningen kræver DHF's love, at de 51 møder fysisk op
  • Regeringens forbud mod forsamlinger med flere end 10 deltagere gælder stadig - og udvides først 8. juni til mellem 30 og 50, som stadig ikke er nok. Så det bliver en interessant logistisk øvelse!
  • De 3 klubber stiller spørgsmålstegn ved, om det er lovligt at ændre love med tilbagevirkende kraft, ligesom de efterlyser et juridisk grundlag for, at repræsentantskabet afgør sagen. 
De 3 klubber beder om dokumentation og taleret
De 3 klubber, som vandt appelsagen, har via Divisionsforeningen sendt brev til de øvrige klubber og opfordret til at de støtter ønsket om at undgå nedrykninger og at fastholde de øvrige beslutninger om medaljer, oprykninger og internationale kampe.
 
- Det skal ingen hemmelighed være, at vi meget hellere havde set udfordringen løst gennem en forhandlingen i Divisionsforeningen, men nu er terningerne kastet, siger kassemester H.P. Dueholm, Nordsjælland Håndbold.
 
Ikke lovgrundlag for afstemning
Han siger videre, at NH derfor har bedt DHF om at få tilsendt dokumentation for det juridiske grundlag for at repræsentantskabet lovligt kan træffe beslutningerne, ligesom klubberne har bedt om taleret på mødet, så de kan tale deres sag:
 
- Der er ikke noget lovgrundlag til at træffe de beslutninger, der nu derfor er underkendt. Derfor kan en løsning kun forhandles hjem - der kan ikke stemmes om en løsning og man kan ikke lovgive med tilbagevirkende kraft, understreger H.P. Dueholm.
 
Han føjer til, at der åbenlyst er en mangel i lovene til at håndtere en så usædvanlig situation som coronakrisen, og derfor bør DHF fremadrettet ændre lovene, så der tages højde for, hvordan der ageres i den slags situationer, så der er fuld klarhed for alle.
 
Handler ikke om en petitesse, men om solidaritet
DHF's formand Per Bertelsen har i flere medier udlagt det til at være en petitesse, fordi formalia ikke blev overholdt. Men det er de 3 klubber ikke enige i:
 
- For DHF virker det som en simpel sag, men i realiteten handler det om, at DHF eksempelvis har taget 2 millioner kroner op af EH Aalborgs lomme uden klubben har haft en chance for at forhindre »tyveriet«. Så det handler ikke om en juridisk petitesse, men om almindelig sund fornuft og retfærdighed, siger H.P. Dueholm.
 
Han siger videre, at han ønsker DHF vil lytte til de mange, som i disse coronatider taler om, at vi alle skal vise solidaritet og træffe afgørelser, der gavner fællesskabet:
 
- Derfor har vi gentagne gange bedt DHF om at få de analyser, der viser, hvordan et ekstra hold i rækken vil påvirke tilskuertal og sponsorinteresse, siger H.P. Dueholm.
 
Kasper Kisum scorer ét af sine 135 mål – her mod Fredericia i Helsingør Hallen. (Foto: Jan F. Stephan).
Kasper Kisum fortsætter
Endnu en brik er faldet på plads i håndboldpuslespillet: 27-årige Kasper Kisum har forlænget sin kontrakt med Nordsjælland Håndbold.
 
- Kisum har været igennem en stor udvikling, som vi slet ikke er færdige med at forfine. Hans betydning såvel på som uden for banen er stor og jeg glæder mig til at arbejde videre med ham, lyder den positive melding fra cheftræner Simon Dahl.

Den rigtige beslutning
Det bliver den tredje sæson i træk og den femte i alt for NH for venstrebacken, der også har spillet i TMS Ringsted, de tre tyske klubber Flensborg, Stuttgart og Hannover, samt franske Fenix Toulouse.
 
- Jeg er utrolig glad for, at vi er fundet frem til en god aftale, og jeg er sikker på, at det er den rigtige beslutning i maven og sportsligt. Jeg er slet ikke færdig i Nordsjælland, erklærer han.
 
I sæsonen, som ikke er spillet færdig, er Kasper Kisum NH's topscorer med 135 mål og nummer 4 på den samlede topscorerliste. Effektiviteten er også i top: med en MEP på 78,26 er han på en tredjeplads på den samlede liste i Ligaen. Og så topper han også som den NH-spiller der har tilkæmpet sig flest straffekast: 15 styk.
 
Et spændende hold!
Når den erfarne topscorer gerne vil blive, skyldes det i høj grad truppen:
 
- Det er et ungt sultent spændende hold, som udvikler sig hver dag, og som jeg fortsat gerne vil være en del af og være med til at gå forrest. Vi har store muligheder for at fortsætte denne udvikling, idet truppen stort set er den samme næste sæson, vurderer han.
 
Kasper Kisum føjer til, at samarbejdet med cheftræneren også har spillet en stor rolle for beslutningen:
 
- Vi har begge ting, som vi gerne vil og kan arbejde med i mit spil og vores spil. Det ved jeg, at vi sammen kan skabe gode rammer for, siger Kasper Kisum.
Frameld dig dette nyhedsbrev