Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 34 - 7. maj 2020
 
Nordsjælland Håndbold-Skanderborg - pokalkamp i Santander Cup 24. august sidste år i Helsinge Hallerne: Tobias Jørgensen gør klar til en skruebold. Lad Top 4-holdene træde senere ind i turneringen, lyder forslaget. (Foto: Jan F. Stephan).
Håndboldkaos: 3 klubber forsøger stadig på at skabe dialog
De 3 klubber, som vandt appelsagen, forsøger stadig at få en dialog med DHF fremfor diktatur.
 
Seneste udspil er et fælles brev, som Nordsjælland Håndbold, Odder Håndbold og EH Aalborg i går sendte til medlemmerne af Divisionsforeningen:
 
»Vi vil opfordre Divisionsforeningens bestyrelse til at arbejde for, at der i egne rækker træffes en beslutning om afslutning på sæsonen med kåring af de medaljetagere, oprykkere som allerede skitseret, men med den ændring, at tvangsnedrykningerne fjernes. Hvis vi i Divisionsforeningen kan nå frem til dét, må vi også kunne finde en vej til at få det accepteret i DHF-regi. Alternativt risikerer vi at være langt inden i juni eller sågar juli inden sagen i værste fald finder en afgørelse i DIFs appelinstans.«
 
Sådan kan de 2 ekstra kampe tackles
Der peges også på, at det kræver 2 ekstra kampdage, men her kan eksempelvis Top-4, som spiller ekstra mange kampe, træde senere ind i pokalturneringen Santander Cup eller semifinalerne kan spilles bedst af 2.
 
»Hvor der er vilje, skal vi nok i fællesskab finde en vej«, skriver de i brevet.
 
Tænk på håndboldens image
Kendelsen fra Håndboldens Appelinstans sagde klart, at Udvalget for Professionel Håndbold ikke har mandat til at træffe afgørelser af så vidtrækkende karakter - og brevet til håndboldkollegerne slutter med denne opfordring:
 
»Det er Udvalget for Professionel Håndbolds opgave at fremme professionel håndbolds interesser, men denne afgørelser har vist lært alle, at man ikke kan fratage nogen en rettighed uden, at man har en meget stærk lovmæssig hjemmel, og det er bestemt ikke i håndboldens interesse at operere på kanten af loven. Lad os sammen træffe den beslutning, som alle kan leve med - lad os spille med et ekstra hold i rækkerne i næste år.
Lad os stoppe nedsmeltningen af vores omdømme.«
Mikkel Palmer skriver kontrakt med NH
- Han er bomstærk på banen og en humørspreder udenfor.
 
Med disse ord betegner sportschef Jørn Blom Hansen Mikkel Palmer, som nu igen indtræder i Nordsjælland Håndbolds trup.
 
24-årige Mikkel Palmer kommer fra Hillerød Håndboldklub, som sammen med Helsingør Håndbold og Team Helsinge Håndbold udgør moderklubberne til NH, og han havde i forrige sæson kontrakt med NH.
 
Men han har ved flere lejligheder, senest i januar, suppleret truppen, så han er godt kendt med spillerne, trænerne og spillestilen. Men noget bliver anderledes, idet cheftræner Simon Dahl vil omskole venstrebacken til stregspiller:
 
- Da Simon ringede og nævnte muligheden for omskoling til stregspiller, var jeg klar til udfordringen. I min tid i NH har jeg lært utrolig meget af Simon, og jeg glæder mig til at være fast i truppen, lyder det fra Mikkel Palmer.
 
Mikkel Palmer - tilbage i truppen. (Foto: Jan F. Stephan).
Denne replik illustrerer også Mikkel Palmers entusiasme og gå-på-mod; noget som også har været med til at sikre ham kontrakten. Og som cheftræneren siger:

- Palmer er på mange måder en god historie om, hvad hårdt arbejde kan føre til. Der er altid fuld indsats at hente og jeg tror, at vi i den kommende sæson kan lægge lag på i begge ender af banen og skubbe yderlig til Palmers gode udvikling. 

NH har spillet med tre stregspillere, og Mikkel Palmer supplerer Andreas Nielsen og Anders Agger, og ud over arbejdet i angrebet peger sportschef Jørn Blom Hansen også på, at Mikkel Palmers mange kræfter også vil være en styrke i forsvarsspillet.

Mikkel Palmers engagement og passion for håndbold gør også, at han arbejder som ungdomstræner i Hillerød Håndbold.
 
18. april 2016: Ord er overflødige. (Foto: Jan F. Stephan).
Gense de 4 uhyggelige sekunder i 2016
Det kan godt være det vil være for nervepirrende at gense, men har du mod på det, så luk op for TV 2 Sport på lørdag 9. maj kl. 14.55 (NB: dette tidspunkt er bekræftet af TV 2, men der kan stå noget andet i programoversigter): 
 
Under overskriften »Gyldne Gensyn« med noget af det bedste fra dansk håndbold sendes en lang række kampe. Én af dem er fra 18. april 2016, hvor bundholdet i Ligaen Nordsjælland Håndbold skulle møde topholdet Tønder fra 1. division i den anden og sidste kamp om pladsen i Ligaen i sæsonen 2016-17. 
 
4 magiske sekunder
Fra historien om NH på hjemmesiden har vi fundet denne omtale af kampen: 
 
»Sæsonen 15/16 blev en af de mest dramatiske i håndboldliga'ens historie. Efter mange tætte kampe, og bl.a. sejre over GOG og Skjern Håndbold, endte det med 2 afgørende kval-kampe mod Tønder Håndbold. Det skulle afgøres i Helsinge, og 4 sekunder vil for altid minde om et drama uden sidestykke. Forkerte beslutninger, både blandt spillere og dommere gav Tønder et sidste straffe og mål som betød nedrykning til 1. division. Et hårdt slag for alle i og omkring Nordsjælland Håndbold.« 
 
Men også dengang blev opholdet i 1. division kun på ét år, så var der dømt Liga igen! 
Frameld dig dette nyhedsbrev