Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 32 - 5. maj 2020
Appelafgørelse: Nedrykning underkendes
Nordsjælland Håndbold kan ikke rykkes ned fra skrivebordet.
 
Dét fastslår DHF's Appleinstans i en afgørelse, som er offentliggjort i formiddag:
 
»Den af Udvalget for Professionel Håndbold den 7. april 2020 trufne afgørelse er ugyldig og ophæves hermed. Det indbetalte appelgebyr refunderes. Dansk Håndbold Forbund skal betale et retsgebyr for behandling af sagen på kr. 7.132, jfr. gebyrlisten for Liga og første division.«
 
Afgørelsen - som giver Nordsjælland Håndbold, Odder Håndbold og EH Aalborg ret i klagen - er et klart nederlag for DHF og Udvalget for Professionel Håndbold.
 
Kendelse siger bl.a.:
  • det er forkert, når Udvalget forsøgte at forhindre klubberne i at klage
  • Udvalget har ikke hjemmel til at træffe afgørelsen om nedrykning
Kendelsen kan inden 4 uger appleres for DIF's Appelinstans.
 
Det er advokat Lars Hilliger, som har kørt sagen for NH i samarbejde med kassemester H.P. Dueholm:
 
- Vi håber DHF træffer en beslutning på linje med de øvrige europæiske lande, hvor senest Portugal og Spanien har valgt at udvide fremfor at nedrykke, siger H.P. Dueholm. 
 
Talentchef Laurids Søgaard th.: 25 mødte op 7. marts i Royal Stage til åben trænnig - og på grund af corona er det foreløbig eneste møde med trupopen. (Foto: Jan F. Stephan).
NH-talent: Vi vil rigtig gerne i gang!
- Vi vil rigtig gerne i gang!
 
Sådan lyder det fra Nordsjælland Håndbolds nye talentchef Laurids Søgaard, som havde første arbejdsdag fredag 1. maj - men på grund af coronakrisen må han undvære truppen på foreløbig 12 spillere.
 
- Jeg tror det er sværest for spillerne: De har givet håndslag på at være en del af et hold, som de ikke kan møde, bemærker talentchefen, som derfor har været i videomøder med spillerne og givet dem træningsprogrammer, de selv kan arbejde med.
 
Men ingen tvivl om, at alle tripper for nu at komme i gang, og Laurids Søgaard sætter sin lid til, at regeringen efter 10. maj mindst vil åbne for muligheden for at træne i små grupper.
 
Niveau og potentiale i top
NH-talent er en nyskabelse, som lægger ud med et U17-hold for drenge i den kommende sæson. Og det er en populær ting: Da der blev inviteret til åben træning lørdag 7. marts i Royal Stage mødte 25 interesserede op og yderligere 5 havde meldt sig. 
 
De er nu valgt til en trup på 12 spillere og der suppleres formentlig med 1-2 mere:
 
- Jeg er ret begejstret for niveauet og potentialet. Hovedparten af de 12 kommer fra de 3 moderklubber Helsingør Håndbold, Hillerød Håndboldklub og Team Helsinge Håndbold, fortæller talentchefen.
 
Han peger også på, at ved at NH-talent nu er startet, bliver der også noget at stile efter for yngre spillere: - Drømmer de om at blive ligaspiller, så ligger vejen nu åben for dem: De har NH-talent at gå efter, siger talentchefen, som også vil dukke op i de 3 moderklubber til specielle arrangementer for de yngre drengespillere.
 
Laurids Søgaard håber at der bliver givet politisk grønt lys til at starte træningen efter 10. maj og så vil han samle truppen under overholdelse af myndighedernes anvisninger.
Frameld dig dette nyhedsbrev