Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 31 - 24. april 2020
 
Øverst de 3 nye: Jeppe M. Cieslak, Thomas Løssl Kjærgaard og Nichlas Hald. Nederst de 3, som forlader Nordsjælland Håndbold: Jesper Dahl, Frederik Iversen og Daniel Astrup. (Foto: IHF og Jan F. Stephan).
NH: 3 udskiftninger til næste sæson
3 kommer ind og 3 går ud. Sådan ser kabalen p.t. ud for sportschef Jørn Blom Hansen, som bl.a. står for at tegne kontrakter med nye spillere.
 
Og de 3 nye spillere er alle unge, som passer godt ind i den strategi, cheftræner Simon Dahl har lagt: De har vist de kan noget og de har ambitioner:
 
- Og så må vi i al beskedenhed sige, at Nordsjælland Håndbold har et godt ry som en klub, hvor spillerne får lov at udvikle sig, siger sportschefen.
 
Og de 3 nye spillere giver da alle udtryk for, at det er hovedårsagen til skiftet.
 
3 nye unge spillere
I dag blev det i en pressemeddelelse fortalt, at den 23-årige venstreback Nichlas Hald skifter fra Odder Håndbold, hvor han med 145 mål - og kun 2 af dem på straffe - ligger nummer 3 på topscorerlisten i 1. division:
 
- Jeg er helt overbevist om, at han kan være med til at give vores angrebsspil en yderligere dimension, lyder det da også fra cheftræner Simon Dahl. Han understreger, at Nichlas Hald også kan og skal løse defensive opgaver – og så peger han på, at der er masser af potentiale i ham:- Nichlas har mange spændende kompetencer, som kan sættes i scene på mange forskellige måder.
 
For en uge siden blev 18-årige Thomas Løssl Kjærgaard annonceret i et skift fra FIF og med en fortid i HIK Håndbold:
 
- Thomas er en spændende højreback, der de senest 1 1/2 år har trænet med hos os indimellem og nu er klar til at blive fuldt integreret i truppen. Han besidder mange spændende kvaliteter i begge ender af banen, hvor særligt hans spil ud ad i banen springer i øjnene, og jeg glæder mig meget til at arbejde med ham hver dag, siger Simon Dahl.
 
For en måned siden blev kontrakten med den 19-årige vesntrefløj Jeppe M. Cieslak fra GOG underskrevet:
 
- Jeppe er en klassisk fløjspiller, der ud over at have mange forskellige afslutningsvarianter, også besidder en dejlig frækhed i sit spil og en stor målkådhed, lyder det fra Simon Dahl.
 
 
3 som forlader Nordsjælland Håndbold
Jesper Dahl skifter efter 3 sæsoner i NH til Århus Håndbold i Primo Tours Ligaen, Daniel Astrup skifter efter én sæson til Team Sydhavsøerne i 1.division, hvor han får NH's tidligere træner Ian Marko Fog som træner, og Frederik Iversen med én sæson i NH har ingen klub p.t. men vil gerne tilbage til familien i Skanderborg.
 
For de 3 som stopper gælder, at de alle meddelte NH beslutningen før Ligaen stoppede så brat.
 
Målmanden Marcus Holmén bliver i NH - hér i snak med sportsredaktør Andreas Mayerhofer fra Helsingør Dagblad i Royal Stage efter kampen 14. december, som Skanderborg Håndbold vandt 30-29. (Foto: Erling Madsen).
Truppen er ved at tegne sig
Hvordan  bliver Nordsjælland Håndbolds trup til næste sæson?
 
Spørgsmålet er blevet ekstra aktuelt, fordi Udvalget for Professionel Håndbold besluttede at stoppe turneringen på grund af coronakrisen og i den forbindelse skrivebordsnedrykkede NH - og selv om beslutningen er appeleret får den indflydelse på nogle af kontrakterne:
 
- I en standardkontrakt kan en spiller og en klub vælge en pasus om, at kontrakten ophæves, hvis holdet rykker én eller 2 rækker ned. Og dét er trådt i kraft i den aktuelle situation - også selv om vi vinder appellen, oplyser sportschef Jørn Blom Hansen.
 
Aktuelt stod han derfor med 6 kontrakter, som blev ophævet:
 
- Foreløbig har 3 af spilleren valgt at tegne ny kontrakt: Målmand Marcus Holmén, anfører Andreas Nielsen og stregspiller Andreas Agger og vi er i dialog med de 3 andre, siger sportschefen.
 
Formanden har de optimistiske briller på
Truppen vil også få forstærkning af højre back Nicolas Lundbye Kristiansen, som har været ude hele den forgangne sæson med en skade fra en træningskamp lige før sæsonstart. Han har været gennem flere operationer og er meget opsat på at komme tilbage på holdet; men han bliver næppe klar før et stykke inde i den nye sæson.
 
- Alt i alt ser det meget lovende ud og vi ser derfor med stor fortrøstning hen til den kommende sæson: Uanset hvilken række vi kommer til at spille i, så har vi dels fået nogle gode forstrækninger, dels vil vi drage fordel af dét arbejde, trænerne har lavet med holdet i den forgangne sæson, lyder det fra formand Jørgen Simonsen.
 
Anfører Andreas Nielsen har netop forlænget sin kontrakt - her i kampen mod Lemvig i januar med masser af tilskuere. NH venter også tilskueropbakning, hvis Ligaen udvides med et ekstra hold. (Foto: Jan F. Stephan).
Hvorfor skal det være så svært, DHF?
Appelinstandsen i Dansk Håndbold Forbund har handlet hurtigt på utilfredsheden med nedrykning i Nordsjælland Håndbold, Odder Håndbold og EH Aalborg: DHF er blevet bedt om at svare på kritikken senest på mandag, hvor efter klubberne får mulighed for at svare på DHF's svar.
 
I et interview med TV3 Sport tidligere på ugen om de 3 klubbers kritik fortalte DHF's formand Per Bertelsen, at det ikke har været inde i billedet udvide rækkerne ved kun at rykke hold op. Han begrundede det med, at der ikke er plads i kalenderen, fordi en række internationale kampe er flyttet fra forår til efterår og det vil være for stor en belastning af spillerne at skulle spille flere kampe.
 
Andre lande kan godt finde ud af det
Norge, Sverige, Østrig, Ungarn, Frankrig, Slovenien, Polen og Tyskland har alle undladt nedrykninger og i stedet udvidet rækkerne. Og det undrer NH's kassemester H.P. Dueholm, at det end ikke er overvejet i Danmark.

- Jeg synes det er mangel på rettidig omhu ikke at formulere en række alternative løsningsmodeller og analysere konsekvenserne - sportslig og økonomisk. Vi leder trods alle en virksomhed i millionklassen - og vi er samtidig fælles om et produkt og vi vil gerne forstå hvordan Udvalget er nået frem til de trufne beslutninger, så vi forstår rationalet - selv om vi ikke nødvendigvis er enige, siger H.P. Dueholm.

NH med konstruktivt forslag til nem løsning

Og H.P. Dueholm noterer, at Per Bertelsen siger, at der maksimalt kan spilles 38 kampe i Ligaen plus eventuelt 6 kampe i Santander Cup; altså i alt 44 kampe. Hvis NH ikke nedrykkes, vil det betyde 2 ekstra kampe per hold - og han er overbevist om, at der vil være tilskuere og dermed indtægter ved de 2 ekstra turneringskampe.

Og han har et konstruktivt forslag til, hvordan det nemt og enkelt kan løses: - Top 4-holdene, som også skal spille internationale kampe, kan træde ind i pokalturneringen Santander Cup på et senere tidspunkt end i dag. 

Frameld dig dette nyhedsbrev