Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 29 - 7. april 2020
 
Tilskuerne får ikke flere kampe i denne sæson: Hér kampen mod Skanderborg 14. december i Royal Stage, hvor NH i de sidste sekunder tabte 29-30. (Foto: Jan F. Stephan).
Skrivebordet rykker NH ned i 1. division
- Udvalget for professionel håndbold har i dag truffet beslutning om, at turneringen stopper på baggrund af den nuværende stilling. Det betyder desværre, at vi rykker i 1. division, siger kassemester H.P. Dueholm, Nordsjælland Håndbold. 
 
Udvalget har holdt dagens møde som en opfølgning på regeringens udmelding i aftes om, at forbuddet mod at samles flere end 10 forlænges til 10. maj og forbuddet med større forsamlinger forlænges til 1. september. 
 
Så status er, at Nordsjælland Håndbold rykker ned, selv om vi havde en spinkel chance for at redde pladsen i de sidste 2 manglende kampe. Det betyder, så at TMS Ringsted rykker op - og Aalborg Håndbold bliver danmarkmester. Der er ikke endnu meldt noget ud om Europacupkampene.
 
Ikke plads til at udvide
Men hvorfor ikke bare udvide Primo Tours Ligaen med et ekstra hold, så NH kunne blive oppe?
 
- Der er så mange Europacup- og landskampe, som bliver udskudt. Det betyder, at der er pres på kalenderen, og så er vurderingen i Danmark, at der ikke også vil være plads til at spille flere kampe i grundspillet, forklarer sportschef Jørn Blom Hansen.
 
NH har før prøvet at vende i 1. division, så det afskrækker ikke:
 
- Vi vil nu have fokus på at komme tilbage til Ligaen så hurtigt som muligt - og vi vil fortsat satse på NH-talent med et U17-hold i næste sæson. Og så vil vi naturligvis diskutere situationen med vores sponsorer, så vi kan sikre, at vi har den økonomiske opbakning, siger kassemester H.P. Dueholm.
 
Kigger på økonomisk hjælp til klubberne
2. april meddelte Udvalget for professionel håndbold, at der arbejdes på økonomisk hjælp til klubberne:
 
»Udvalget for professionel håndbold har ligeledes forholdt sig til en række punkter, hvor man kan hjælpe klubberne i den aktuelle situation. Her er der både kigget på elementer, der kan hjælpe rent regnskabsmæssigt, men også rent likviditetsmæssigt. Der arbejdes og regnes videre på disse konkrete forslag.«
 
Klubberne får også mulighed for at dele betalinger til Dansk Håndbold Forbund i rater - og så fjernes kapitalkravene i den kommende sæson, hvilket får indflydelse på spillerbudgetterne:
 
- Vi kan i dag med kapitalkravene tegne kontrakter for 3 millioner kroner, men har ikke pengene til det, så derfor betyder det ikke noget for Nordsjælland Håndbold. Men det kan redde en klub, der kommer ud med underskud på grund af de mistede kampe, siger H.P. Dueholm.
 
Og så skal vi da ikke glemme NH's legendariske Tipsdysten!: - Det betyder, at vi også må afslutte Tipsdysten - og vi vil meget snart vende tilbage med slutresultatet og præmierne, oplyser Knud Sørensen fra Sekretariatet.
 
Kasper Kisum - her i den tilskuerløse kamp mod Bjerringbro-Silkeborg Håndbold 9. marts. (Foto: Jan F. Stephan).
Kong Kisum af Nordsjælland 
Overskriften er præcis: Kong Kisum af Nordsjælland. Og med dén tegner tophaandbold.dk et lille statistisk portræt af venstre back Kasper Kisum og af Nordsjælland Håndbold.
 
Det hedder således: »Kasper Kisum har storspillet for Nordsjælland Håndbold i denne sæson, og er i top 5 på både topscorer- samt MEP-listen i Primo Tours Ligaen.« 
 
Det noteres, at Kasper Kisum er NH's topscorer med 135 mål og nummer 4 på den samlede topscorerliste. Effektiviteten er også i top: med en MEP på 78,26 er han på en tredjeplads på den samlede liste i Ligaen. Og så topper han også som den NH-spiller der har tilkæmpet sig flest straffekast: 15 styk.
 
Læs mere om NH's statistik hér.
 
Der ligger også en video, hvor du kan gense en stribe af Kasper Kisums mål - suppleret med et enkelt mål af Anders Agger og så en forrygende serie redninger af målmand Frederik Andersson.
 
Billedet over denne artikel er fra sæsonens sidste kamp inden coronaforbuddet - og hér blev Kasper Kisum Man of the Match og topscorer med 12 mål! Dét bragte ham også på Rundens Hold - for 4. gang.
 
Andreas Nielsen trækkes ned af OV Helsingborg HK i en træningskamp i august - Helsingborg var selv ved at blive trukket ned, men endte som nummer 13 ud af 14 ét point foran HK Varberg, som rykker ned. (Foto: Jan F. Stephan).
Sverige og Norge er klare i mælet, mens Tyskland tøver
Kigger vi på vore tre nabolande, så har Tyskland valgt samme løsning som Danmark valgte i sidste uge (men nu har ændret): At udskyde en afgørelse - dog med visse afklaringer allerede. Mens Sverige og Norge har lukket sæsonen og besluttet, hvordan regnestykket skal gøres op.
 
Tyskland: Her er kampstoppet 3. april blevet forlænget fra 23. april til 16. maj. Det sker med henvisning til, at den tyske regering har bebudet, at situationen bliver revurderet 20. april. Det er dog allerede besluttet, at i fald der ikke bliver spillet, vil ingen hold rykke ned.
 
Sverige: Det er 20. marts besluttet, at der ikke kåres en svensk mester i sæsonen 2019-20. Der bliver heller ingen kvalifikationsrunde, og hold, som ligger til direkte nedrykning, rykkes ned, mens hold, der ligger til direkte oprykning, rykkes op. Kunne et hold have sikret sig oprykning eller undgå nedrykning i de sidste ikke-spillede kampe, tilbydes holdet en plads i den højeste række. Europacuppladser fordeles efter slutstillingen.
 
Norge: Turneringen stoppede 18. marts. Hvis op- og nedrykning er afklaret, så rykkes op/ned. Hold der ligger til direkte oprykning tilbydes oprykning, så antallet af hold i rækken udvides. Hold, der ligger til nedrykning, men som kunne have undgået nedrykning efter forløbet af de resterende kampe tilbydes at blive i rækken. Europacuppladser fordeles efter placeringen i grundspillet ved turneringsstop.
Frameld dig dette nyhedsbrev