Se dette nyhedsbrev i en browser
Kære læser,
 
Velkommen til nyhedsbrevet fra Nordsjælland Håndbold: Her får du med jævne mellemrum nyheder og baggrund om holdet - vi anbefaler også, at du holder dig orienteret via hjemmesiden.
Nr. 26 - 20. marts 2020
 
Jeppe M. Cieslak - rykker fra GOG til Nordsjælland Håndbold. (Foto: IHF)
Ny ung og målkåd fløjspiller 
Mens turneringen ligger stille er Nordsjælland Håndbold i gang med at styrke sig til den kommende sæson: Ny venstrefløj bliver 19-årige Jeppe M. Cieslak:
 
- Jeppe er en klassisk fløjspiller, der ud over at have mange forskellige afslutningsvarianter, også besidder en dejlig frækhed i sit spil og en stor målkådhed, fortæller cheftræner Simon Dahl om valget.
 
Og sportschef Jørn Blom Hansen, som har forhandlet aftalen over et stykke tid, glæder sig over at der er tegnet en toårig aftale med en meget dygtig spiller; endda på et tidspunkt, hvor det er uvist om NH spiller i Primo Tours Ligaen eller 1. division næste sæson.
 
Jeppe Cieslak fortæller, at han har tænkt sig godt om inden skiftet:
 
- Det vil være det rigtige for min udvikling, da jeg vidste, at man i Nordsjælland tror på unge spillere. Nu kender jeg Simon Dahl fra DHF-træninger, og jeg ved, hvad han står for, så jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af holdet. 
 
Simon Dahl fremhæver, at Jeppe Cieslak arbejder knaldhårdt i holdets tjeneste: - Han passer på alle tænkelige måder perfekt ind i vores strategi om at turde give unge, ærgerrige og talentfulde spillere chancen for at udvikle sig mest muligt.
 
Afløser Frederik Iversen
Den nye venstrefløj spiller på U20-landsholdet og hér har han spillet sammen med den jævnaldrene Matias Campbell, som spiller sin første sæson i NH. De var med sidste sommer til VM i Nordmakedonien.
 
Jeppe Cieslak rykkede fra Lolland til GOG på Fyn i 2016, hvor han har gået på Oure Idrætsefterskole i et år og Oure Kostgymnasium i tre år. Han debuterede på ligaholdet som 18-årig 24. november, hvor GOG i november 2018 på udebane i EHF Cuppen vandt over serbiske RK Vojvodina.

Jeppe Månson Cieslak afløser Frederik Iversen, som gerne vil flytte nær familien i Skanderborg, og sammenligner man de to spillere er de nogenlunde lige gamle, lige høje og vejer det samme: Jeppe Cieslak er er år yngre, med 1,83 meter to centimeter kortere og så er han med 88 kilo to kilo lettere.
 
Glimt fra den sidste kamp inden coronapausen mod Bjerringbro-Skanderborg i Royal Stage 9. marts: Sportschef Jørn Blom Hansen har givet BLOMster til Man of the Match Kasper Kisum, som scorede 12 mål! (Foto: Jan F. Stephan).
Ligaen: Håb om afklaring i næste uge
Bliver turneringen spillet færdig? Gælder de nuværende placeringer? Bliver der kun rykket op og ikke ned?
 
Spørgsmålene er mange og p.t. uafklarede - men der er håb om en afklaring i næste uge:
 
- Tirsdag 24. marts holder Divisionsforeningen Håndbold bestyrelsesmøde, og jeg forestiller mig, at der så vil komme et oplæg til, hvordan vi gør. Men det kræver, at de 56 liga- og 1. divisionshold for mænd og kvinder træffer en enig beslutning, fortæller sportschef Jørn Blom Hansen.
 
Det er således Divisionsforeningen Håndbold, som afgør, hvad der skal ske med de 2 øverste rækker. Dansk Håndbold Forbund »bestyrer« de øvrige rækker, og hér er der truffet den beslutning, at stillingen inden corona fastholdes og at der hverken rykkes op eller ned.
 
Men det er ikke nødvendigvis en beslutning, som kan overføres:
 
- For de øverste rækker gælder, at der også står arbejdspladser på spil, så det er en meget sværere beslutning, siger sportschefen, og opfordrer til, at de 56 beslutningstagere ikke ser på egne fordele ved en løsning, men får slået en streg i sandet, så vi kan komme videre; velvidende, at uanset hvad der besluttes, vil en beslutning ikke være retværdig for alle. 
 
At det ikke er en nem beslutning at træffe fremgår af denne orientering fra Divisionsforeningen Håndbold fra i går.
 
I Sverige har Svenske Hanbollförbundet netop meddelt, at der ikke kåres en svensk mester i år og ingen rykker ud af Handbollsligaen - men ét hold rykker op, så turneringen i den kommende sæson udvides fra 14 til 15 hold. Læs mere hér.
 
TV 2 Sport sendte live fra håndboldåbningen af Royal Stage 23. november - nu tilbydes håndbold på 7 forskellige måder, mens der ingen kampe er at sende fra. (Foto: Jan F. Stephan).
 
TV 2 Sport holder bolden i spil
- Det er (heller) ikke let at lave sports-tv, når der ikke dyrkes sport.  Derfor laver vi lidt andet, som måske kan have jeres tilhængeres interesse i denne alt for stille tid, lyder det fra chefredaktør for håndbold John Jäger på TV 2 Sport.
 
Håndbold er én af hovedsportsgrenenen på TV-kanalen og for at seerne ikke helt skal holde håndboldfri, har TV 2 Sport disse 7 bud på, hvordan du kan holde dig opdateret:
  1. Vi er begyndt at lave podcasts igen. Thomas Kristensen sidder hjemme i sin stue og ringer til folk. Der er foreløbig kommet to af slagsen. Han har eksempelvis interviewet Mads Mensah, der har fået Corona.
  2. Vi har også været på rundtur hos alle trænere i begge ligaer og spurgt dem om, hvad de mener om det hele. Og I vil kunne finde jeres egen klubs træners ord i artiklerne.
  3. Dan Philipsen og Bent Nyegaard er også stadig i gang med at have holdninger til dette og hint. Ja, det varer ikke længe, før Claus Møller Jakobsen også har en kommentar på sitet.
  4. Endnu mere vigtigt er det nok, at vi på TV 2 Sport vil forsøge os med at finde nogle gamle landskampe og måske også nogle enkelte ligakampe og sende dem til alle dem, der har håndboldabstinenser. Det er muligt at følge på vores hjemmesiders opdaterede sendeplaner. Vi begynder nok først med håndbold i næste uge.
  5. Og måske ekstra interessant for nogle klubber: I en nær fremtid vil vi også lægge noget dansk ligahåndbold op på PLAY. I første omgang tager vi sidste års afgørende DM-finaler og sidste års afgørende DM-semifinaler, som kan ses på PLAY.
  6. Vi har også valgt at spørge folk på Facebook, om der er nogle særlige gyldne gensyn, de drømmer om. Vi kan ikke vise OL. Og vi kan heller ikke vise meget fra EM og VM. Men vi kan vise klip fra den danske liga, og det kan vi også lægge lidt af på vores Facebookside.
  7. Vi har også gemt nogle af de bedste udgaver af vores håndboldmagasin Kontra på TV 2 PLAY. Og ja, vi håber, at vi kan lægge lidt mere op, men det afhænger ganske enkelt af, om der er nok, der vil se dem. Der ligger også dokumentarer om Lasse Møller/Nicklas Kirkeløkke, Stefan Hundstrup, Lasse Andersson, Estevana Polman, Emma Friis og meget andet.
Frameld dig dette nyhedsbrev